Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op 5-sterrenspecialist

Menu
Biennale Brabant

Update: Biënnale Brabant is (en blijft) geopend!

Biënnale Brabant - 2021

Waar kunst en culinair genieten samenkomen

Van donderdag 11 november tot en met zondag 28 november vindt de 5e editie van de Biënnale Brabant plaats in de karakteristieke Koepelhal in Tilburg.

De Biënnale is een belevingsexpositie met bijzondere kunst en verlichting. Van schilderijen tot beelden en van fotografie tot glassculpturen. Een unieke wereld; exclusief, groots en meeslepend.

Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd om meer dan 40 (inter)nationale kunstenaars uit te nodigen om hun kunst tentoon te stellen. Het gaat hier vooral om kunstenaar in de kunststromen expressief, figuratief en klassiek modern, . Alle soorten vormen van kunst zullen naar voren komen, zoals glaswerk, beeldhouwkunst, schilderijen en fotografie.

De vorige editie van Biënnale Brabant was een groot succes. Hier kwamen maar liefst 23.000 bezoekers op af. Behalve de kunst zullen er ook verschillende activiteiten worden georganiseerd rondom het evenement. Samen met sponsoren worden er ook meerdere netwerkavonden en thema-avonden georganiseerd.

De Biënnale Brabant 2021 is van 11 november tot en met 28 november 2021 in de Koepelhal in Tilburg.

Openingstijden Biënnale Brabant:
Maandag t/m donderdag: 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 11.00 – 18.00 uur

U kunt een gratis toegangsbewijs ophalen in onze winkel aan de Besterdring 87 – 91 in Tilburg.

Biennale Brabant

Biënnale Brabant: Een grip uit het programma

kunst

Patrick Bergsma

Het werk van Patrick Bergsma vindt zijn oorsprong in het postmodernisme, een stroming waarin een veelvoud aan stijlen, technieken en symboliek samenkomt.

In zijn actuele werk maakt Patrick sculpturen van gebroken antiek keramiek, onder andere oorspronkelijk 17e eeuws Kraak- of vroeg Delfstblauw porselein, waar zijn handgemaakte bonsai doorheen groeit. Hij ontwikkelde geheel eigen technieken en een geheim procédé om zijn bomen te maken. Ze zijn niet van echt te onderscheiden. Hij maakt hierbij gebruik van kokosvezel, kunststof op oliebasis, kaolien en kwartz. Het lijken archeologische vondsten die voorzichtig zijn losgewrikt uit een vergeten Aziatisch landschap.

Hij exposeerde bij toonaangevende galeries door het hele land. Internationaal exposeerde hij onder andere in New York, Los Angeles, Riga, Brussel en veelvuldig in Duitsland. Werken van zijn hand zijn aangekocht door onder andere: Stedelijk Museum Alkmaar, Stedelijk Museum De Prinsenhof Delft, Het Ministerie van Binnenlandse zaken, Accenture, KPMG, ABN-AMRO, Vrumona, KPN en is te vinden in vele privé-collecties.

Gerd Bannuscher

Gerd Bannuscher heeft als belangrijkste thema in zijn werk ‘evolutie’ met daarbij als uitgangspunt de verhouding tussen mens en natuur. Door levensgroot en levensecht dieren, voornamelijk primaten, uit te beelden, komt de kijker zeer dicht bij de natuur. Door de fotorealistische techniek, die soms zelfs in verbinding staat met het surrealistische, geeft de kunstenaar zijn gedachten en overtuigingen een gezicht dat de kijker emotioneel en onbewust raakt.

Door zijn enorme bekwaamheid in het schilderen van primaten, is Bannuscher in contact gekomen met de wereldberoemde Britse gedragswetenschapper Jane Goodall die al bijna zestig jaar onderzoek doet naar de chimpansee. Zo bezoekt Bannuscher regelmatig haar instituut in Tanzania waar hij dan werkt aan zijn schilderijen en combineren zij tal van gezamenlijke projecten en samenwerkingen.

Bannuscher heeft internationaal naam gemaakt. Zo heeft de Duitser vijftien jaar lang in opdracht van de Sultan van Oman gewerkt en zijn zijn schilderijen onder meer getoond op tentoonstellingen in Italië, de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Zwitserland, België, Denemarken, Oostenrijk en Duitsland.

kunst
Biennale Brabant

Bartels HiFi - TV - Domotica

Bartels Tilburg is trotse sponsor van Biënnale Brabant. Onze kunstobjecten leveren het mooiste beeld en geluid in combinatie met de strakke designs van o.a. Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Loewe en meer.

Laat je inspireren door onze Samsung Frame televisies met ‘Art Mode’ en perfect afgewerkte lijsten net zoals bij een echt schilderij.

Kom dus naar Biënnale Brabant tussen 11 en 28 november voor een collectie van onze mooste design-speakers, design-televisies en nog veel meer kunst!

Geen zin om te wachten? Kom dan nu alvast naar onze showroom in Tilburg!

Geopend dinsdag t/m zaterdag van 09:30 tot minimaal 18:00
(Zaterdag tot 17:00)