Menu

De Nieuwe Generatie High-Res Draadloze Audio Streaming

Bluesound, de Canadese fabrikant van hoogwaardige en betaalbare multiroom streaming apparaten, introduceert met gepaste trots ‘Generation 2i’ van haar succesvolle muzikale ecosysteem.

Alle Bluesound modellen werken met BluOS™, een bekroond muziekmanagement systeem dat alle muziek van haar gebruikers verbindt, organiseert en bedient, of dat nu vanuit een online streamingdienst is of vanuit een bibliotheek in het thuisnetwerk. Bluesound brengt alle bronnen samen en kan muziek naar elke kamer in huis sturen. Het Bluesound ecosysteem bestaat uit een ‘familie’ van hoogwaardige, draadloze, digitale multiroom-muziekspelers met audiofiele eigenschappen.

Bluesound ‘Gen 2i’ bouwt voort op het gewaardeerde uiterlijk van Generation 2, dat op een kleine verandering in kleuraccenten na behouden blijft. De verbeteringen zitten dit keer vooral van binnen, en de toevoeging van de letter ‘i’ staat daarom enerzijds voor de herkenbare ‘identiteit’, maar anderzijds ook voor ‘innovatie’ en ‘improvement’.

De forse technologische verbeteringen op het gebied van prestaties en connectiviteit komen niet alleen voort uit eigen technische ontwikkeling, maar zeer nadrukkelijk ook uit wensen van gebruikers. Of dat nu distributeurs, winkeliers of consumenten zijn.

Misschien wel het belangrijkste nieuws is dat Bluesound Generation 2i op korte termijn voorzien zal worden van AirPlay 2. De technologie is al aan boord, en zodra het al lopende goedkeuringsproces bij Apple is afgerond zal AirPlay 2 via de eerstvolgende firmware update beschikbaar komen.

AirPlay 2 is een belangrijke stap voorwaarts, omdat Apple smartphones en tablets daarmee als audiobron kunnen worden gebruikt binnen het Bluesound ecosysteem. Dat gaat trouwens veel verder dan het geluid van iOS apps als Youtube of Netflix afspelen via elk gewenst Bluesound apparaat in het netwerk. Abonnees van Apple Music kunnen met Siri nu ook stemcommando’s geven om een specifiek album of muziekgenre in een bepaalde ruimte af te spelen. Het toevoegen van één ‘Gen 2i’ apparaat aan een bestaand Bluesound systeem is voldoende om een compleet BluOS systeem van AirPlay 2 te voorzien.

Generation 2i heeft ook tweeweg Bluetooth aan boord, dat – zelfs tegelijkertijd – kan ontvangen én zenden. Hierdoor is onder andere draadloos luisteren met een Bluetooth hoofdtelefoon mogelijk. Met het eveneens nieuwe aptX HD Bluetooth kan zelfs beter-dan-CD kwaliteit audio in 24bit-resolutie draadloos gestreamd worden.

Daarnaast beschikt Generation 2i nu over dual-band WiFi, zodat gebruik gemaakt kan worden van het minder zwaar belaste en snellere 5GHz thuisnetwerk, en hebben de de all-in-1 PULSE 2i, PULSE MINI 2i en PULSE FLEX 2i nieuwe luidsprekers, krachtigere versterkers en de populaire audio-settings van de Soundbar gekregen. De PULSE 2i en PULSE MINI 2i kunnen nu als zelfstandige stereo-luidsprekers gebruikt worden. De POWERNODE 2i heeft een extra gecombineerde TOSLINK/3,5mm optische/analoge ingang gekregen en de SOUNDBAR 2i is voorzien van een HDMI ingang (met ARC en eARC).

Bluesound Generation 2i is vanaf 15 oktober 2018 verkrijgbaar bij Bartels Hifi Tv Domotica