Menu

Krachtige prestaties. Veelzijdige designs. Voor al je muziek, films en TV-programma’s, thuis èn onderweg. In deze recensie bekijken wij wat wij u van Bose aan kunnen bieden. Welke luidspreker past bij u? Welke mogelijkheden zijn er? Een luidspreker voor binnen of buiten? Of zelfs een luidspreker voor onderweg? We bekijken het in deze Bose luidsprekers review.

Stereoluidsprekers

Haal alles uit je muziek met luidsprekers van Bose. Je kunt kiezen uit allerlei opties, zoals gespecialiseerde luidsprekers en buitenluidsprekers.

Acoustimass 5 series V stereo speaker systeem

Iedere nuance komt in de muziek tot in het kleinste detail voelbaar naar voren met het Acoustimass 5 series V systeem. De Direct/Reflecting series II speakers werden opnieuw ontworpen en hebben een slank design dat het geluid stijl geeft. De Accoustimass-module, die u uit het zicht kunt opstellen, produceert diep laag voor al je muziek. Voor muziek in de grotere ruimten van uw woning is dit een uitzonderlijk systeem.

De Direct/Reflecting series II cube speakers hebben een design dat eruit springt. De met grote zorgvuldigheid afgestelde drivers vullen een hele ruimte met geluid. Dit geluid is gelijkmatig over de ruimte verdeeld, zodat niet alleen op “hotspots” maar in de gehele ruimte van perfect geluid genoten kan worden. Met de optionele beugels zijn de luidsprekers goed aan de muur te bevestigen. Ook de beugels werden opnieuw ontworpen; de speakers worden, in vergelijking met het vorige model, nu nog 5 centimeter dichter op de muur geplaatst.

Een zuivere baslijn en krachtige beats brengen leven aan in de muziek. De nauwkeurige precisie en helderheid bij ongeacht welk volume van de Acoustimass-module zorgt voor het laag en doet dit zonder hoorbare vervorming. De Acoustimass-module vult het geluid van de Direct/Reflecting series II cube speakers aan voor een rijk geluid. Wanneer de Acoustimass-module verdekt opgesteld wordt lijkt dit rijke geluid uit enkel de cube speakers te komen.

161 speaker systeem

Gestroomlijnd design gecombineerd met verbluffende prestaties. Deze Bose 161-luidsprekers zijn een veelzijdige optie voor films en muziek. Deze speakers zijn geschikt voor een stereo-versteker, maar ook in een een uit componenten opgebouwd surround systeem zijn deze luidsprekers een aanwinst als front- of surround-speaker. Door de standaard meegeleverde ophangbeugels zijn deze prachtige speakers ook met weinig moeite aan de muur te bevestigen. Het Articulated Array luidsprekerontwerp met nauwkeurig gepositioneerde drivers zorgt voor een groot uitgebalanceerd geluidsveld. Dit zorgt voor een breder en gelijkmatiger geluid in het gehele luistergebied. Deze kleine boekenplankspeakers kunnen zich meten met veel grotere stereo luidsprekers. Dit wordt gerealiseerd door onder andere de Stereo Everywhere luidsprekerprestatie wat door middel van exclusieve Bose-technologieen zorgt voor de gelijkmatige verdeling van het geluid over de ruimte. Ook de Twiddler-drivers die voor meer luchtverplaatsing zorgen, dan andere speakers van vergelijkbare grootte, dragen bij aan de prestaties van dit veelzijdige luidspreker systeem.

201 speaker system

Compact boekenplank ontwerp dat probleemloos in he interieur past. Gebruik deze luidsprekers voor de weergave van muziek en filmgeluid. Ze kunnen worden gebruikt als  primaire of secundaire luidsprekers of als surround-luidsprekers voor home cinema systemen.

Deze Bose boekenplankspeakers maken gebruik van de door Bose gepatenteerde Direct/ Reflecting luidsprekertechnologie. Deze technologie zorgt door een combinatie van direct en weerkaatst geluid voor een geluidsbeleving waarin je je omringt waant door het geluid, zoals bij een live optreden. Daarnaast zorgt deze technologie er voor dat er overal in de ruimte een optimale luisterbeleving wordt bereikt; Bose noemt dit Stereo Everywhere.

301 speaker system

De “grote broer” van het Bose 201 luidspreker systeem. Het uiterlijk van het 301 speaker systeem is op de afmetingen nagenoeg gelijk aan de kleinere 201 luidsprekers. Door de toegenomen afmetingen kunnen deze luidsprekers voorzien worden van grotere woofers waardoor het laag nog voller klinkt dan de iets kleinere 201 luidsprekers. Daarnaast zijn de 301 luidsprekers ook voorzien, naast de gewone naar voren gerichte tweeters, van tweeters die naar achteren gericht zijn. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd stereo geluid. Net als de kleinere 201 speakers hebben de 301 speakers een automatisch beveiligingssysteem wat voorkomt dat de drivers overbelast raken bij een hoger volume. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van de speakers terwijl je tegelijkertijd zo weinig mogelijk storing ondervind tijdens het luisteren naar muziek.

Inbouwluidsprekers

591 in-ceiling speakers

De ronde Virtually Invisible 591 plafondluidsprekers zijn voorzien van een woofer, van 12,7 cm, en een tweetal strategisch geplaatste tweeters, van 1,9 cm. Deze luidsprekers zijn voor zien van de Bose Stereo Everywhere luidspreker prestatie, hierdoor is het niet nodig de luidsprekers de ruimte in te richten. Deze technologie vult de ruimte met optimaal, evenwichtig geluid op elke plek.

De ultrasmalle rand is direct aan de grill bevestigd, waardoor je ze goed kunt schilderen en ze naadloos opgaan in het interieur. De luidsprekers hebben geen doek waardoor de speakers wanneer zij van een andere kleur worden voorzien er niet overbodig veel verf gebruikt wordt. De grills zijn voorzien van magneten waardoor het plaatsen en verwijderen hiervan zeer eenvoudig is

791 in-ceiling speakers

Deze eveneens ronde Virtually Invisible 791 plafondluidsprekers zijn beide uitgevoerd met een woofer van 17,8 cm en een tweetal tweeters van 2,5 cm. De speakers leveren door de Stereo Everywhere luidsprekerprestatie over een groot luistergebied een evenwichtig stereogeluid zonder enig verlies.

Net als zijn “kleinere broertje”, de 591 plafondspeakers, is de grill van de luidspreker dankzij magneten eenvoudig te verwijderen en overschilderbaar. Hierdoor gaat de plafondluidspreker naadloos over in het interieur. U merkt alleen dat deze speakers aanwezig zijn door het fantastische geluid dat zij voortbrengen.

691 in-wall speakers

De rechthoekige Bose 691 in-wall luidspreker is voorzien van een 12,7 cm woofer en 2  nauwkeurig geplaatste tweeters van 1,9 cm. Het compacte formaat zorgt voor een uitgebreide keus wat betreft de plaatsing van de speakers. Ondanks dit compacte formaat garandeert het akoestisch ontwerp van deze inbouwluidspreker een vol, gebalanceerd geluid. Dankzij de Stereo Everywhere luidsprekerprestatie van Bose is het geluid over een groot luistergebied evenwichtig en zonder verval.

De grill van deze inbouw speakers zijn door magneten eenvoudig te verwijderen en overschilderbaar. Hierdoor gaan de speakers naadloos op in uw interieur.

Weerbestendige luidsprekers

Geniet ook buiten (in de tuin of op uw boot) van het Bose®-kwaliteitsgeluid met luidsprekers die zijn ontworpen om de meest barre weersomstandigheden te kunnen weerstaan. De elegante weerbestendige speakers zijn bestand tegen sneeuw, regen, zout en extreme temperaturen. Met de bijgeleverde beugels kunt u de luidsprekers naar wens plaatsen.

De weerbestendige luidsprekers van Bose doorstaan de zwaarste weersomstandigheden; al meer dan 10 jaar test Bose zijn weerbestendige luidsprekers uitvoerig. De buitenspeakers van Bose zijn gegarandeerd bestand tegen weer, wind, regen, sneeuw, temperaturen tussen 70 en -40 graden Celsius en zelfs zout! Voor de schippers onder ons zijn de weerbestendige luidsprekers van Bose onderworpen aan 1200 uur in zoutnevel. Dit is twee maal zo lang als vereist is door de strengste scheepvaartnormen. De buitenluidsprekers van Bose worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar.

151 SE environmental speaker

Deze Bose buitenluidsprekers, de populairste uit het assortiment van Bose, zijn met behulp van de bijgeleverde beugels horizontaal en verticaal te plaatsen. Gebruik deze Bose 151 SE enviromental speakers aan zwembad, op het terras of op de boot en geniet van een vol stereogeluid over een groot luistergebied.

Dankzij het Bose Articulated Array luidsprekerontwerp leveren deze buitenspeakers een vol stereogeluid over een groter gebied dan conventionele buitenluidsprekers. De speakers ,voorzien van een drietal 6,35 cm glascomposiet drivers, zijn uitermate goed beschermd zijn allerhande weersinvloeden.

De Bose Stereo Everywhere luidsprekerprestaties zorgen voor gelijkmatig kwaliteitsgeluid zoals u dat van Bose mag verwachten. Het geluid is in het gehele luistergebied van een hoge kwaliteit en niet alleen op één optimale luisterpositie.

251 enviromental speakers

Volgens Bose de beste buitenluidsprekers voor wandmontage die zij in hun assortiment hebben. Je zou deze buitenluidsprekers kunnen zien als “de grote broer” van de 151 SE. De 251 speakers zijn uitgerust met 2 gelijke drivers van 6,35 cm, maar bevat daarnaast ook een woofer van 13,4 cm. Deze woofers zorgen voor een rijk en vol geluid over een, in vergelijking met de 151 SE buitenluidsprekers, groter luistergebied. Daarnaast is ook de akoestische vormgeving aan de binnenzijde van de speaker anders opgebouwd, wat bij draagt aan de heldere en natuurlijke weergave van geluid. Dit met een minimaal hoorbare vervorming van het lage geluid.

Freespace 51 enviromental speakers

Wanneer u van uw favoriete muziek wilt genieten op een plek waar wandmontage van speakers geen optie is, zijn de Freespace 51 enviromental speakers van Bose wèl een serieuze optie. Deze speakers kunnen op een harde ondergrond geplaatst worden, maar deze buitenspeaker kan ook ìn de grond geplaatst worden. Ingegraven zijn deze speakers zichtbaar minder prominent aanwezig. Door de groene kleur gaan zij bijna geheel op in uw tuin. Alleen het uitstekende natuurlijke geluid verraad de aanwezigheid van de speakers.

De freespace 51 buitenluidsprekers zorgen voor een verspreiding van het geluid in 360 graden. De omlaag gerichte van 11,4 cm zorgt door de centraal geplaatste poort voor diepte en dynamiek in je favoriete muziek. De behuizing is sterk en kan door zijn robuuste constructie zonder probleem een gewicht van 160 kg verdragen. De speaker is door Bose onderworpen aan grondige testen, hierdoor zijn deze buitenluidsprekers vanaf de aankoop beschermd door een beperkte garantie van vijf jaar.

Bluetooth luidsprekers

Muziek die je met je meeneemt voor onderweg, in het park, op het strand of tijdens een picknick. Wat je dan nodig heb is een speaker met een goede accu en met bluetooth. Speel overal, waar dan ook je favoriete muziek af in kwaliteit zoals je van Bose gewend bent.