fbpx

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 op 5-sterrenspecialist

Menu

Google Assistent op Sonos

Google Assistent is nu beschikbaar voor de Sonos One en Sonos Beam door middel van een software update. 

Luister naar het laatste nieuws

Als je dag eenmaal is begonnen wil je misschien weten wat er in de wereld gebeurt. Vraag je Google Assistent de laatste krantenkoppen voor te lezen door te zeggen: “Hey Google, wat is het laatste nieuws?” of “Hey Google, luister naar het NOS journaal”. Weer helemaal up-to-date? Dan hoef je alleen maar te zeggen: “Hey Google, stop het nieuws” waarna je verder naar je meditatieplaylist kunt luisteren. 

Speel dat liedje dat begint met…

Het gebeurt wel eens: soms kun je gewoon niet op de naam van een artiest, nummer of album komen. Soms heb je die zelfs nooit geweten. Hoe dan ook, de Google Assistent kan je helpen. Zeg “Hey Google, speel dat nummer dat begint met……van YouTube Music” en spreek een deel van de lyrics uit. Als het afspelen begint, kun je om meer informatie vragen zodat je de volgende keer direct weet waar je om moet vragen.

Bedien je smart home-apparaten

De Google Assistent werkt met meer dan 30.000 smart home-apparaten zoals slimme lampen, thermostaten, deursloten en keukenapparatuur als vaatwassers en koffiezetapparaten. Als je je Google Assistent-compatibele slimme gadgets eenmaal hebt ingesteld, is het dimmen van de lampen in de woonkamer, aanzetten van de vaatwasser, voorverwarmen van de oven of zelfs het zetten van koffie net zo makkelijk als het zeggen van “Hey Google…”

Bezitters van de Sonos One en Beam kunnen begin juli uitkijken naar een update van de Sonos-app op hun smartphone. Zodra deze is geïnstalleerd, krijg je de mogelijkheid om de Google Assistent als spraakassistent toe te voegen. Een exacte datum wilde Sonos nog niet geven.