Menu

Samsung presenteert de nieuwe QLED TV's

Tijdens de European Forum in Porto, Portugal heeft Samsung de volledige line-up QLED TV’s onthuld.
De nieuwe line-up bestaat uit 8K en 4K TV’s, waaronder de 8K Q950R in schermformaten van 65 tot 98 inch en de 4K Q90R, Q85R, Q80R, Q70R en Q60R in schermformaten van 43 tot 82 inch. De volledige 2019 QLED line-up bestaat uit meer dan 20 modellen met meer ultragrote TV’s dan ooit.

Quantum Processor

Na de 8K-modellen zijn Samsungs nieuwe QLED 4K-modellen nu ook uitgerust met een eigen ‘Quantum Processor’. Met AI-upscaling kunnen de nieuwe QLED 4K TV’s elke broninhoud in verschillende resoluties weergeven in een verbeterde helderheid, beeldkwaliteit en geluid dat voor elke scene geoptimaliseerd is.

Daarnaast maken alle 2019 QLED TV’s gebruik van HDR10+ om beelden te verwerken. De HDR10+-standaard maakt heldere scenes lichter en donkere scenes donkerder door het contrast voor elke scene te optimaliseren. Daarmee geniet je van een nog gedetailleerdere kijkervaring. De QLED 8K TV’s ondersteunen HDMI 2.1 (8K 60p) en bovendien kun je genieten van streaming content in een hoge beeldkwaliteit via AI-gebaseerde 8K-upscaling.

The Frame en The Serif nu ook met QLED-technologie

Ook Samsungs Lifestyle TV’s The Frame en The Serif omarmen QLED-technologie. Met ‘Art Mode’ tover je schilderijen, afbeeldingen en digitale kunstwerken moeiteloos op het scherm en verander je je woonkamer in een galerie. Daarnaast past The Frame de helderheid en kleuren van de content automatisch aan op de omgeving. The Frame 2019 beschikt over een QLED-scherm dat superieure beeldkwaliteit biedt. Je kunt, als de TV uitstaat, kiezen uit meer dan 1.000 kunstwerken of je eigen foto’s moeiteloos tevoorschijn toveren op de lifestyle TV.

De 2019 The Serif is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec en legt de nadruk op esthetiek. The Serif is beschikbaar in 43, 49 en 55 inch en vervangt de eerste generatie modellen van 24 tot 40 inch.