Menu

Samsung lanceert The Frame 2018: de TV die verandert in een kunstwerk als je niet kijkt

Nieuwe uitvoering uitgerust met intuïtieve verbeteringen en uitgebreidere kunstcollectie

Samsung komt met een vervolg op The Frame. Samsungs onderscheidende lifestyle TV is dit jaar uitgerust met verbeterde functies, nieuwe mogelijkheden tot personalisatie en meer dan 1.000 beschikbare kunstwerken. Daarmee maakt The Frame 2018 je (huis)kamer tot een veelzijdige kunstgalerie. Door het uitgebreide kunstaanbod – van tekeningen en fotografie tot moderne kunst – en aanpasbare omlijsting creëer je precies de sfeer die jij voor ogen hebt.

The Frame 2018 biedt toegang tot ‘s werelds grootste kunstplatform voor TV’s: de Samsung Art Store. Hier bevindt zich een snelgroeiende en diverse kunstcollectie met werken van de meeste prominente musea, galeries en kunstenaars ter wereld. Recent werden meer dan 30 iconische foto’s uit de The New York Times aan de Art Store toegevoegd.

 

 

The Frame is gemaakt voor mensen die houden van het riante beeld van een 4K UHD TV, maar die er moeite mee hebben dat het scherm nog steeds zo prominent in de kamer aanwezig is als het uit staat,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Nederland. “Daarom bieden we hen de keuze om de uitstaande TV op die momenten te vullen met de mooiste kunst ter wereld. Zo geef je de kamer van je dromen vorm met precies dat kunstwerk dat daar het beste bij past. Je kunt ook kiezen voor een constant wisselende collectie, die qua kleurenpalet en uitstraling altijd aansluit bij je interieur.

Of je je interieur nu regelmatig een make-over geeft of eenmalig iets anders wilt voor een feest of gezellig diner met vrienden, met The Frame kun je alle kanten op. Dankzij een verbeterde gebruikersinterface zoek je gericht naar kunststukken. Dat kan op basis van een specifieke kunstvorm, zoals tekeningen of fotografie, maar net zo makkelijk voer je een bepaalde kleur als zoekterm in. Vergelijk het maar met het samenstellen van een playlist met muziek. Op een eenvoudige én leuke manier ontwikkel je zo een persoonlijke kunstcollectie voor The Frame, die je kunt gebruiken op het moment dat het jou uitkomt.

 

 

De TV…

The Frame biedt een kraakhelder 4K UHD beeld met HDR10+. Net als de nieuwe QLED TV-serie van Samsung heeft The Frame 2018 extra slimme mogelijkheden. Zo is het eenvoudig om de TV snel in te stellen en direct toegang te hebben tot de content die je zoekt. Effortless Log-in verstuurt het Wi-Fi-wachtwoord en de gegevens van je Samsung-account direct vanaf je telefoon naar de TV via Bluetooth Low Energy (BLE) zonder dat je je wachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. Via de Samsung Smart Hub navigeer je intuïtief door verschillende streamingdiensten, consoles en live TV, terwijl Universal Guide speciaal op jouw smaak geselecteerde programma’s aanbiedt.

The Frame is uitgerust met Bixby en maakt het mogelijk via stemcommando’s je favoriete shows en series tevoorschijn te laten komen. Via Samsung SmartThings bedien je aangesloten slimme lampen, soundbars, camera’s, deuren en andere IoT-apparaten.

… en het kunstwerk

Als de TV uitstaat, verandert The Frame in een levensecht kunstwerk. Ingebouwde sensoren reageren op de lichtval in de ruimte en passen de intensiteit van het scherm aan. Precies zoals het licht op een echt kunstwerk verandert in de loop van de dag.

The Frame voegt zich naadloos naar ieder interieur. Via de Samsung No Gap Wall-Mount hang je hem helemaal plat tegen de muur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te switchen tussen vier mogelijke kleuren lijsten – zwart metaal, wit metaal, licht hout en donker hout. Zo pas je de kleur van de lijst eenvoudig aan de kleur aan van het kunstwerk en de kamer.

Met One Invisible Connection, een slanke en doorzichtige kabel, werk je al je snoeren weg. Bovendien stuur je op die manier zowel power als audio- en videodata naar de TV. Ook hoeft het toestel niet per se dicht bij de TV-ingang of een elektriciteitspunt te staan.

The Frame 2018 is nu beschikbaar in de maten 43, 49, 55 en 65 inch. De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk € 1.499,-, € 1.899,-, € 2.199,- en € 2.999,-. 

Kom je verbazen over de beeldkwaliteit en de mogelijkheden. De Samsung The frame hangt demonstratie klaar in onze showroom in Tilburg.