Menu

Dynaudio | Confidence 50 | Raven Wood

Dynaudio | Confidence 50

13.999,00

Vertrouwd online winkelen

iDeal     Bancontact     paypal     visa     mastercard
postNL     dhl     ups

Dynaudio | Confidence 50

Dynaudio heeft zijn tijd genomen met de nieuwe Confidence serie om deze perfect op de markt te brengen. De nieuwe Dynaudio Confidence serie bestaat uit vier modellen: van de compacte Confidence 20 tot de vloerstaande Confidence 30, 50 en 60. De Dynaudio Confidence 50 is een grote drieweg vloerstaande luidspreker met DDC-technologie. Hij is voorzien van twee 18 cm woofers met neodymium magneten, twee 15 cm middentoners met neodymium magneten en een Esotar3 tweeter met DDC Lens.


confidence 50


Maak kennis met de nieuwe Confidence Series

De Confidence serie beperkt doelbewust de geluidsverspreiding om reflecties van vloer en plafond te verminderen. In de vorige generatie Confidence vloerstaande luidsprekers realiseerden de Dynaudio ontwikkelaars dit met twee tweeters en een uiterst complex scheidingsfilter – het DDC (Dynaudio Directivity Control) systeem.

Bij de nieuwe Dynaudio Confidence modellen is de inspanning beduidend minder dankzij intelligente geluidsroutering: er werkt nog maar één tweeter per luidspreker en ook het wisselfilter is minder complex – en dus meer verliesvrij.

Deze vermindering is te danken aan de “DDC Lens”. Dit is een nauwkeurig gevormde golfgeleider van aluminium die de verticale geluidsafstraling van de tweeter optimaliseert en tegelijk voor een grotere horizontale spreiding zorgt.

Ook nieuw zijn de zogenaamde NeoTec woofers van de Dynaudio Confidence. Natuurlijk wordt ook hier het MSP-diafragma gebruikt; de Denen zullen dit waarschijnlijk pas opgeven als de wereld vergaat. Maar men kan de aandrijving verbeteren…

En dat is wat er gebeurd is: Dankzij de nu gebruikte neodymium magneten bieden de drivers – volgens het Dynaudio ontwikkelingslab – een betere attack en een hogere dynamiek.

Bovendien worden in de nieuwe woofers en middentonendrivers nieuwe spreekspoelen gebruikt, waarbij de spoeldragers bestaan uit tot wel drie lagen glasvezel. Hierdoor wordt een optimale stijfheid bereikt. De luchtstroom en ventilatie (vooral bij de paalkap) zouden ook bijna optimaal zijn.


confidence 50


Confidence 50 – vol vertrouwen

De indeling in het assortiment is ogenschijnlijk eenvoudig: de Dynaudio Confidence 50 is de opvolger van de in 2002 voor het eerst geïntroduceerde Confidence C4, waarvan er in totaal vier versies waren – totdat hij nu werd vervangen door de “fifty” uit de onlangs geïntroduceerde nieuwe Confidence-serie. De huidige Confidence serie is niet alleen de opvolger van de oude, maar ook de nieuwe referentielijn van Dynaudio.

De Dynaudio Confidence 50 heeft een opmerkelijk smal front in verhouding tot zijn indrukwekkende hoogte van ruim anderhalve meter. De diepte van 40 centimeter is ook niet bijzonder ruim in deze klasse en wordt visueel verzacht door de afronding naar achteren – akoestisch gezien is daar natuurlijk een goede reden voor, want het zorgt voor niet-parallelle wanden in de kast en minimaliseert zo staande golven.

Het ontwerp kan worden beschouwd als slim en goed uitgebalanceerd: Enerzijds heeft een state-of-the-art luidspreker een zekere omvang nodig – anderzijds kan hij dankzij de slanke lijnen en de organische vormentaal nog steeds in een normale woonomgeving worden geïntegreerd en spreekt hij niet alleen hardcore audiofielen aan die naar de kelder gaan om naar muziek te luisteren. Twee elementen geven de eenvoudige, fraaie zuil ook een zekere dynamische kick: de stempelstandaard en – meer nog – de interessant gevormde baffle die los staat van de eigenlijke luidsprekerbehuizing.


Nieuwe technieken

De klankkast van de Dynaudio Confidence 50 is een van de belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het vorige model. Terwijl de C4 twee tweeters aan de voorkant had, heeft de huidige Dynaudio Confidence 50 er maar één.

In beide gevallen maakt de verticaal symmetrische opstelling van de drivers deel uit van het zogenaamde “Dynaudio Directivity Control” systeem (DDC). Het doel is het verticale dispersiepatroon zo te vormen dat aanzienlijk minder geluid het plafond en de vloer bereikt en de bijbehorende reflecties tot een minimum worden beperkt. Volgens Dynaudio vermengen met name plafond- en vloerreflecties zich met het directe geluid door de korte tijdsafstand tussen hen en de luisteraar, waardoor het geluidsbeeld minder duidelijk wordt, vooral vanuit ruimtelijk oogpunt.

Zoals het een nieuwe vlaggenschipserie betaamt, worden alleen de nieuwste en naar alle waarschijnlijkheid de beste drivers in huis gebruikt. In de Dynaudio Confidence 50, tot 200 Hertz, zijn twee 18 cm woofers verantwoordelijk voor het veld – verbeterde achterventilatie en een herzien aandrijfsysteem met neodymium magneten en glasfiber spoelendragers moeten zorgen voor een prestatieboost in de kelder. Het middenbereik wordt eveneens verzorgd door dubbele 15 cm drivers met de zogenaamde “Horizon” surround: Deze neemt de vorm van het diafragma aan en zet het voort tot aan de rand van de korf. Enerzijds zou dit de resonanties effectief moeten verminderen en het diafragmaoppervlak iets vergroten, anderzijds zou het de geluidsverspreiding van de naburige tweeter moeten minimaliseren, aangezien de nieuwe surround niet de klassieke “bult”-vorm heeft, maar vloeiend overgaat in de baffle.


Alle luidsprekers in de nieuwe Confidence Series zijn verkrijgbaar in de afwerkingen Midnight, Smoke, Raven Wood, Ruby Wood en Blonde Wood.

Dynaudio zelf kan als volgt worden geciteerd: “In alle opzichten is dit de beste luidsprekerserie die we ooit hebben gemaakt.”


Confidence 50: Volledige Eigenschappen

 • 3-weg vloerstaande luidspreker
 • Exclusieve bestuurderstechnologie
  • De nieuwe 28mm ‘Esotar3’ tweeter, twee 150mm midrange drivers en twee 180mm woofers maken indruk met een fantastische geluidskwaliteit en het onmiskenbare Dynaudio geluid.
 • DDC-technologie van de volgende generatie
  • De DDC Lens vermindert ongewenste weerkaatsingen in de ruimte en concentreert de geluidsgolven op de luisterpositie, zodat de luisterruimte zelf niet hoeft te worden aangepast.
 • Compex klankkast
  • De kenmerkende klankkast is gemaakt van een composietmateriaal. Compex is licht van gewicht, extreem sterk en heeft een sterk dempende werking, waardoor ongewenste resonantie wordt geabsorbeerd.
 • Magnetisch vastgehouden voordeksel
 • Stevige aansluitklemmen
  • De vergulde schroefaansluitingen zijn geschikt voor luidsprekerkabels met banaanstekkers of kabelschoenen, maar ook voor blanke kabeluiteinden.
 • Tijdloos design
 • Verkrijgbaar in vijf stijlvolle kleuren
 • Het elegante fineer van echt hout en de hoogglanzende afwerking passen harmonieus in uw woonruimte.
 • Gemaakt in Denemarken

 


 

Extra informatie

EAN

5706937594760

Merk

Dynaudio

Model

Confidence 50

Tweeters

28 mm Esotar3

Woofers

2×18 cm MSP, 2×15 cm MSP (midrange)

Frequency response

35Hz–22kHz

Gevoeligheid

87dB (2.83V / 1m)

Impedantie

4 Ohm

Kleur

Zwart

Afmetingen (BxHxD)

218 x 1512 x 399 mm (zonder voet), 364 x 1557 x 424 mm (met voet)

Gewicht

49.6 kg

Bijzondere eigenschappen

down-firing bass reflex port

EAN code:

5706937594760


Onze Service

 

Gratis specialistisch advies 

Kunnen wij u verder helpen bij het maken van de juiste keuze of heeft u nog vragen? Bel naar 013-5431489, mail naar [email protected] of kom langs in onze showroom. Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Veilig bestellen

U kunt dit artikel snel, eenvoudig en veilig online bestellen en betalen. Als u liever een keer komt kijken in onze showroom, bent u uiteraard ook van harte welkom.

Bij ons maakt u kennis met alle topmerken

Zowel online als in onze showroom in Tilburg hebben wij talloze producten van topmerken als Bowers & Wilkins, Loewe, Bose en nog veel meer.

Gratis thuisbezorgd vanaf €50

Is uw bestelling meer dan €50 euro? Dan wordt deze gratis naar u verzonden.

Eigen technische dienst

Heeft u onverhoopt een probleem met het door u aangeschafte product of komt u er niet helemaal uit met de installatie? Onze eigen technische dienst helpt u graag.