Menu

Dynaudio | Confidence 60 | Ruby Wood

Dynaudio | Confidence 60

20.999,00

Vertrouwd online winkelen

iDeal     Bancontact     paypal     visa     mastercard
postNL     dhl     ups

Dynaudio | Confidence 60

Dynaudio heeft zijn tijd genomen met de nieuwe Confidence serie om deze perfect op de markt te brengen. De nieuwe Dynaudio Confidence serie bestaat uit vier modellen: van de compacte Confidence 20 tot de vloerstaande Confidence 30, 50 en 60. De Dynaudio Confidence 60 is een extra grote drieweg vloerstaande luidspreker, de grootste in de nieuwe lijn. Met DDC-technologie, twee 23 cm neodymium woofers, twee 15 cm middentoners met neodymium magneet en een Esotar3 tweeter met DDC Lens.


confidence 60


Maak kennis met de nieuwe Confidence Series

De Confidence serie beperkt doelbewust de geluidsverspreiding om reflecties van vloer en plafond te verminderen. In de vorige generatie Confidence vloerstaande luidsprekers realiseerden de Dynaudio ontwikkelaars dit met twee tweeters en een uiterst complex scheidingsfilter – het DDC (Dynaudio Directivity Control) systeem.

Bij de nieuwe Dynaudio Confidence modellen is de inspanning beduidend minder dankzij intelligente geluidsroutering: er werkt nog maar één tweeter per luidspreker en ook het wisselfilter is minder complex – en dus meer verliesvrij.

Deze vermindering is te danken aan de “DDC Lens”. Dit is een nauwkeurig gevormde golfgeleider van aluminium die de verticale geluidsafstraling van de tweeter optimaliseert en tegelijk voor een grotere horizontale spreiding zorgt.

Ook nieuw zijn de zogenaamde NeoTec woofers van de Dynaudio Confidence. Natuurlijk wordt ook hier het MSP-diafragma gebruikt; de Denen zullen dit waarschijnlijk pas opgeven als de wereld vergaat. Maar men kan de aandrijving verbeteren…

En dat is wat er gebeurd is: Dankzij de nu gebruikte neodymium magneten bieden de drivers – volgens het Dynaudio ontwikkelingslab – een betere attack en een hogere dynamiek.

Bovendien worden in de nieuwe woofers en middentonendrivers nieuwe spreekspoelen gebruikt, waarbij de spoeldragers bestaan uit tot wel drie lagen glasvezel. Hierdoor wordt een optimale stijfheid bereikt. De luchtstroom en ventilatie (vooral bij de paalkap) zouden ook bijna optimaal zijn.


confidence 60


Confidence 60 – vol vertrouwen

De 28 mm Esotar3 vertegenwoordigt het hoogtepunt van Dynaudio’s fabric dome evolutie. De Esotar3 is een verdere ontwikkeling van de luchtstroomoptimaliseringstechnologie die in de jubileumtweeter Esotar Forty wordt toegepast.

In tegenstelling tot zijn voorganger Esotar2 uit de Dynaudio Contour en vroegere Confidence series, maakt deze versie gebruik van een veel grotere absorptiekamer aan de achterzijde om de resonantie verder te verminderen. De demping is geoptimaliseerd en een extreem sterke neodymiummagneet zorgt naar verluidt voor meer gevoeligheid en controle.

In de Esotar3 bevindt zich de Hexis – een kleine binnenkoepel die de vilten ring van de Esotar2 vervangt om resonantie beter onder controle te houden en de frequentierespons te optimaliseren.


DDC Lens

In de vorige generatie Confidence vloerstaande luidsprekers hielpen twee tweeters en een complex crossover-netwerk om het geluid te richten en weerkaatsingen van de vloer en het plafond van de luisterruimte zoveel mogelijk te beperken. Ze werkten allemaal samen – samen met andere componenten in de luidspreker – als onderdeel van een systeem dat DDC (Dynaudio Directivity Control) wordt genoemd.

Dankzij de DDC Lens hebben de nieuwste DDC luidsprekers slechts één tweeter en een veel eenvoudiger scheidingsfilter nodig. De DDC Lens is een aluminium golfgeleider die is ontworpen om de verticale geluidsverspreiding te optimaliseren en voor een grotere horizontale spreiding te zorgen.

De DDC Lens, de Esotar3 en de midrange en woofers zijn op elkaar afgestemde componenten die ongewenste weerkaatsingen van de vloer en het plafond verminderen en een stereo-effect geven dat op de luisterpositie is gericht.


Dynaudio Confidence 60: NeoTec bas

In de nieuw ontwikkelde Confidence woofers worden neodymium magneten gebruikt. In de drivers worden nieuwe spreekspoelen gebruikt, waarbij de spoelhouders uit tot wel drie lagen glasvezel bestaan. Hierdoor wordt een optimale stijfheid bereikt.

Het gebruik van aluminium of koper in de spreekspoelen van verschillende modellen zorgt ervoor dat de bewegende massa geschikt is voor het respectieve chassis. Alle Confidence luidsprekers maken gebruik van Dynaudio’s MSP (Magnesium Silicate Polymer) matierla – zoals alle woofers van het bedrijf dat al tientallen jaren doen.


Compex

Het karakteristieke klankbord van de Confidence-luidsprekers is eveneens vernieuwd. In de nieuwe modellen is hij gemaakt van Compex – een modern composietmateriaal dat niet alleen zeer licht maar ook uiterst sterk is. Bovendien is Compex bijzonder vormvast en heeft het een sterk dempende werking, zodat ongewenste resonanties worden opgevangen.

De drivers zijn in de baffle geïntegreerd met speciale afdichtingen. Aan de achterkant van de baffle bevindt zich een aluminium montageplaat die de schroeven vasthoudt. Hier zijn de woofers bijzonder stevig gemonteerd, terwijl de tweeter en de midrange drivers grotendeels zijn ontkoppeld om de overdracht van trillingen te voorkomen.


Dynaudio Confidence 60: Horizon surround

De gloednieuwe Confidence middentoner van MSP is een duidelijk verschil met eerdere Dynaudio ontwikkelingen. De omlijsting wordt gekenmerkt door een nieuw ontwerp. Hij volgt de luidsprekerconus helemaal tot aan de rand van de driver. Op deze manier wordt de eerste resonantiestand van de surround gereduceerd en het totale weergavegebied alsmede het resulterende vermogen vergroot.


Alle luidsprekers in de nieuwe Confidence Series zijn verkrijgbaar in de afwerkingen Midnight, Smoke, Raven Wood, Ruby Wood en Blonde Wood.

Dynaudio zelf kan als volgt worden geciteerd: “In alle opzichten is dit de beste luidsprekerserie die we ooit hebben gemaakt.”


Confidence 60: Volledige Eigenschappen

 • 3-weg vloerstaande luidspreker
 • Exclusieve bestuurderstechnologie
  • De nieuwe 28mm ‘Esotar3’ tweeter, twee 150mm midrange drivers en twee 230mm woofers maken indruk met een fantastische geluidskwaliteit en het onmiskenbare Dynaudio geluid.
 • DDC-technologie van de volgende generatie
  • De DDC Lens vermindert ongewenste weerkaatsingen in de ruimte en concentreert de geluidsgolven op de luisterpositie, zodat de luisterruimte zelf niet hoeft te worden aangepast.
 • Compex klankkast
  • De kenmerkende klankkast is gemaakt van een composietmateriaal. Compex is licht van gewicht, extreem sterk en heeft een sterk dempende werking, waardoor ongewenste resonantie wordt geabsorbeerd.
 • Magnetisch vastgehouden voordeksel
 • Stevige aansluitklemmen
  • De vergulde schroefaansluitingen zijn geschikt voor luidsprekerkabels met banaanstekkers of kabelschoenen, maar ook voor blanke kabeluiteinden.
 • Tijdloos design
 • Verkrijgbaar in vijf stijlvolle kleuren
 • Het elegante fineer van echt hout en de hoogglanzende afwerking passen harmonieus in uw woonruimte.
 • Gemaakt in Denemarken

 


 

Extra informatie

EAN

5706937596740

Merk

Dynaudio

Model

Confidence 60

Tweeters

28 mm Esotar3

Woofers

2×23 cm MSP, 2×15 cm MSP (midrange)

Frequency response

29Hz–22kHz

Gevoeligheid

87dB (2.83V / 1m)

Impedantie

4 Ohm

Kleur

Wood

Afmetingen (BxHxD)

271 x 1634 x 469 mm (zonder voet), 432 x 1679 x 517 mm (met voet & grille)

Gewicht

66.2 kg

Bijzondere eigenschappen

down-firing bass reflex port

EAN code:

5706937596740


Onze Service

 

Gratis specialistisch advies 

Kunnen wij u verder helpen bij het maken van de juiste keuze of heeft u nog vragen? Bel naar 013-5431489, mail naar [email protected] of kom langs in onze showroom. Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Veilig bestellen

U kunt dit artikel snel, eenvoudig en veilig online bestellen en betalen. Als u liever een keer komt kijken in onze showroom, bent u uiteraard ook van harte welkom.

Bij ons maakt u kennis met alle topmerken

Zowel online als in onze showroom in Tilburg hebben wij talloze producten van topmerken als Bowers & Wilkins, Loewe, Bose en nog veel meer.

Gratis thuisbezorgd vanaf €50

Is uw bestelling meer dan €50 euro? Dan wordt deze gratis naar u verzonden.

Eigen technische dienst

Heeft u onverhoopt een probleem met het door u aangeschafte product of komt u er niet helemaal uit met de installatie? Onze eigen technische dienst helpt u graag.