Menu

Monitor Audio PL500 II Ebony

Monitor Audio PL500 II Ebony

11.550,00

Prijs per stuk

Wil je een bericht ontvangen wanneer dit product (weer) leverbaar is?

Wil je een bericht ontvangen wanneer dit product (weer) leverbaar is?

Monitor Audio PL500 II Ebony

Monitor Audio PL500 II Ebony

11.550,00

Prijs per stuk

Wil je een bericht ontvangen wanneer dit product (weer) leverbaar is?

Met de Platinum II Serie luidsprekers rondt Monitor Audio de vernieuwing van alle luidsprekerseries af, en hoe! De Platinum II Serie is voorzien van de allermodernste technologie‘n zoals o.a. MPD bandhoogeenheid, RDT II-conus, nieuw ontworpen laag- en middeneenheden plus volledig herontworpen wisselfilters. En kenmerkt zich door een ragfijne audiopositionering, een kristalhelder hoog, een superstrak en zeer diep laag, een hoge belastbaarheid en een ongekend lage vervorming.

Helemaal nieuw in de serie is de majestueuze (180 cm hoog plus 99 kg zwaar) PL500 II. Een 3-weg luidspreker met zeven luidsprekereenheden (waaronder vier 200 mm laageenheden), een weergavebereik van 22 Hz tot 100 kHz en een belastbaarheid van 400 W.

De unieke MPD (Micro Pleated Diaphragm) bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe dat door Monitor Audio nog is verbeterd. De hoogeenheid heeft een 8x groter oppervlak dan een reguliere C-CAM hoogeenheid, een superieure transi‘ntweergave tot voorbij 100 kHz, een zeer lage vervorming en een zeer breed weergavebeeld.

Elke luidsprekereenheid is in het voorpaneel vastgeklemd met een stalen bout door het achterpaneel. Hierdoor komt de hele behuizing onder spanning te staan waardoor eventuele behuizingresonanties buiten het hoorbare gebied worden verschoven. De HiVe II (High Velocity) basreflexpoort heeft een gepatenteerd spiraalpatroon van lengtegroeven (net als in een kanonsloop). Hierdoor kan de lucht sneller in en uit stromen, wat weer een ÔsnellereÕ laagweergave oplevert. De binnenkant is onregelmatig gevormd om staande golven en resonanties te voorkomen. Het aparte ÔgatenmatrixpaneelÕ geeft naast resonantiedemping nog extra verstijving van de constructie. De behuizing bestaat uit meerdere lagen exotisch Rosewood of Ebony hout die met de hand uit ŽŽn stuk zijn gevormd. Dit is afgewerkt met maar liefst elf lagen transparante en diepglanzende pianolak (transparant of zwart). Het ARC-voorpaneel is met de hand bekleed met topkwaliteit Ingestone-leer dat ook wordt gebruikt door toonaangevende fabrikanten in de meubel-, auto- en jachtbouwindustrie. Dat ziet er niet alleen adembenemend mooi uit, maar heeft ook een akoestische functie: het dempt namelijk alle secundaire reflecties vanaf het voorpaneel.

Hoogte (cm) 180.3
Breedte (cm) 41
Diepte (cm) 47
Gewicht (kg) 99.1
Frequentiebereik 22 – 100.000 Hz
Gevoeligheid 91 dB
Impedantie 4 Ohm
Type speaker 3 Weg, Bassreflex
Speaker Terminal Bi-Wire

 

Specificaties

Extra informatie

Merk

Monitor Audio

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Adres

Bartels Hifi – Tv – Domotica BV

Showroom & Adviescentrum

Besterdring 87-91
5014 HH Tilburg

Contactgegevens

Tel: 013-5431489
Email: [email protected]
KVK: 72043075

Plan je route