Menu

Grote delen van het land hebben er al afscheid van genomen: analoge tv. Afgelopen maand moesten Ziggo klanten uit de provincies Groningen en Drenthe er ook aan geloven. Komende tijd zullen Limburg en Brabant aan de beurt zijn.
Op 15 september stopt Ziggo met het analoge signaal. Lees hier wat dit voor jou betekent. 

Waarom?

De belangrijkste reden voor Ziggo voor het afbouwen van analoge tv is dat daarmee capaciteit wordt vrijmaakt op het netwerk voor andere ontwikkelingen, zoals tv on demand. Eén analoge tv-zender neemt namelijk evenveel plaats in beslag als vijf digitale HD-kanalen. Digitale TV is veel sneller, heeft minder storingen en heeft beter beeldkwaliteit.

Heb je al digitale TV?

Weet jij niet zeker of je momenteel digitaal kijkt, dan kun je dit controleren door te zappen naar kanaal 14. Als je hier het sportkanaal Ziggo Sport aantreft, dan kijk je digitaal. Is dit een andere zender? Dan kijk je nog analoog. In dat geval veranderen er een aantal (positieve) dingen. Je kunt met digitale televisie namelijk uit veel meer zenders kiezen, in plaats van de dertig die je nu hebt. Daarnaast gaat de kwaliteit er ook stukken op vooruit én zal je over het algemeen minder snel last hebben van storingen.

Beeld op zwart?

Bent u een van de weinigen die nog analoog kijkt? Voorkom dat u geen tv meer kunt kijken! Denk bijvoorbeeld ook aan de televisie op uw slaapkamer, badkamer of keuken. Naast analoge televisie stopt ook de analoge radio. Het is dus belangrijk dat u op tijd uw signaal laat aanpassen. Wij kunnen uw signaal digitaal maken vanaf €99,-.

Heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons op 013-5431489