Introductie van Bowers & Willkins 800-Serie Signature

Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 801 D4 Signature en 805 D4 Signature

Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 801 D4 Signature en 805 D4 Signature

Bowers & Wilkins heeft de 801 D4 Signature en 805 D4 Signature aangekondigd. Slechts zeven luidsprekerseries hebben de naam Signature tot nu toe mogen dragen. Deze naam krijgen alleen de meest exclusieve en significant geüpgradede versies van Bowers & Wilkins’ luidsprekers en technieken.

Introductie van Bowers & Willkins 800-Serie Signature

De 801 D4 Signature vertegenwoordigt de ultieme evolutie van Bowers & Wilkins’ meest geavanceerde luidspreker. Met zorgvuldig ontwikkelde technologie, ambachtelijk vervaardigd ontwerp en unieke afwerkingen biedt deze luidspreker ongeëvenaarde prestaties. Als het vlaggenschip van de 800-Serie Signature-luidsprekers van Bowers & Wilkins, is de 801 D4 Signature een waar pronkstuk van vakmanschap en geluidskwaliteit. De Diamond Dome-tweeter is een van Bowers & Wilkins’ meest baanbrekende prestaties van de afgelopen twee decennia. Het vertegenwoordigt de perfecte combinatie van een lage massa, buitengewone stijfheid en ongeëvenaarde precisie. Zelfs vijftien jaar na de introductie blijft er geen betere technologie bestaan voor tweeter domes. Ook beschikt de speaker over de meest recente versie van de iconische Solid Body Tweeter-on-Top behuizing. Het heeft een langwerpige vorm met een uitgebreid buisbelastingssysteem en een volledig nieuw ontwerp van de tweetergrille. Dit resulteert in een nog grotere mate van vrijheid en openheid in het geluid bij hoge frequenties. De 801 D4 Signature staat niet voor niets aan de absolute top van vloerstaande luidsprekers.

Introductie van Bowers & Willkins 800-Serie Signature

Als tweede is er de 805 D4 Signature. Deze stand-mount luidspreker beschikt over Bowers & Wilkins’ geavanceerde technologieën, waaronder de uiterst belangrijke Diamond Dome-tweeter en Solid Body Tweeter-on-Top. Ook beschikt hij over de Continuum™ Conus. Met de composietconstructie van de Continuum™ Cone worden abrupte gedragsveranderingen die de prestaties van conventionele drivers kunnen beïnvloeden vermeden. Dit resulteert in een meer open en neutrale weergave van stemmen en instrumenten, met verbeterde precisie en transparantie. De grille van de 805 D4 Signature is volledig vernieuwd om meer openheid en transparantie te bieden, net zoals bij de 801 D4 Signature. Bovendien is de cross-over uitgerust met nieuwe bypasscondensatoren. Een volledig nieuw motorsysteem verbetert ook de prestaties van de 165 millimeter bas-/middentonendriver, waardoor een strakkere weergave van het midden en verlengde bas mogelijk is. Bovendien is de aluminium bovenplaat mechanisch herzien om ongewenste geluiden en trillingen vanuit de constructie verder te beperken.

Beide modellen worden beschikbaar in Midnight Blue Metallic en California Burl Gloss. De Midnight Blue Metallic lak, die dezelfde is als die op de iconische Nautilus-luidspreker, bestaat uit een totaal van elf verf- en laklagen die machinaal worden gepolijst. Het aanbrengen van de verf alleen al kost meer dan 18 uur, zonder de uithardingstijd mee te rekenen. Bovendien hebben de Midnight Blue Metallic luidsprekers een speciaal ontwikkelde blauwe Leather by Connolly-afwerking op de bovenplaat. Als alternatief zijn beide modellen ook verkrijgbaar met een speciale California Burl Gloss houtfineerafwerking. Dit houtfineer, afkomstig van de Italiaanse specialist ALPI, is duurzaam geproduceerd technisch hout. Het heeft een uniek nerfpatroon en een luxe hoogglansafwerking, gecombineerd met zwart Leather by Connolly. De totale afwerkingstijd voor één 801 D4 Signature in California Burl Gloss bedraagt meer dan 24 uur, met veertien laklagen en meerdere polijstbewerkingen.

 

Introductie van Bowers & Willkins 800-Serie Signature