Menu

Anthem | Statement P5 (RACK MOUNT) | Eindversterker

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Vertrouwd online winkelen

iDeal     Bancontact     paypal     visa     mastercard
postNL     dhl     ups

Anthem | P5 | Eindversterker

Dit product (met rackmount) wordt alleen op aanvraag geleverd, neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoewel de versterker de spierkracht is achter elke succesvolle muziek- en filmpresentatie, is hij ook het hart! Zijn rol is even cruciaal als die van de luidsprekers in zijn vermogen om het ene moment delicate muzikale details weer te geven en het volgende moment zaalschokkende explosies te leveren. Het meest verfijnde muziekstuk valt plat zonder een zuiver, rustig vermogen om het tot zijn natuurlijke, muzikale eb te ondersteunen. Speciale filmeffecten vereisen een buitensporig aanbod van stabiel, hoogstroomvermogen om het “speciale” aspect van elk effect visceraal geloofwaardig te maken! In feite vereist alle werkelijk succesvolle geluidsweergave een “hart”. Het hart van een versterker ligt in het ontwerp en het is hier dat Statement P2 en Statement P5 versterkers hun high-end afkomst onthullen: multi-layer, handontworpen printplaten met dikke koperen sporen; robuuste, onafhankelijke voedingen met getunede ringkerntransformatoren voor elk versterkerkanaal; veertien robuuste tweepolige uitgangscomponenten per kanaal; speciaal ontworpen convectiegekoelde koellichamen met gekartelde lamellen; een “no-fuse” ontwerpstrategie. En de lijst gaat maar door.

Geavanceerd Multi-Mono Ontwerp

P2- en P5-versterkers zijn krachtige, onafhankelijke “monoblock”-versterkers. Elk kanaal is zelfstandig op zijn eigen glas-epoxy printplaat en koellichaam en heeft een onafhankelijke voeding. Aangezien er geen gemeenschappelijk audiopad tussen de kanalen is, is er geen overspraak.

De frequentie-respons kanaalovereenstemming is voortreffelijk. Het muzikale beeld is naadloos en uiterst gedetailleerd met een meerkanaals geluidsbeeld dat verbluffend transparant, samenhangend en driedimensionaal is.

P2- en P5-versterkers profiteren van onze gepatenteerde input topologie – een unieke afwijking van de klassieke differentiële input trap. Acht ruisarme bipolaire ingangscomponenten, met de hand gematcht voor een superieure balans, zijn geconfigureerd in een complementaire cascodische terugkoppeling met actieve belasting. Rond elk kritisch ingangspaar is een krimpkous aangebracht voor een superieure thermische geleiding.

Deze opstelling, die is ontworpen om vervorming te beperken, garandeert niet alleen een uitzonderlijk lineaire respons, maar ook een superieure bandbreedte en een uitstekende betrouwbaarheid van de versterker.

Statement p5

Onafhankelijke voedingen

Versterkers uit de P-serie zijn de schoonste en stilste versterkers in de industrie. Elk versterkerkanaal beschikt over twee afzonderlijke en autonome voedingen die worden gevoed door afzonderlijke transformatorwikkelingen. De versterkers zijn daardoor in staat een stabiel, continu vermogen te leveren bij maximaal uitgangsvermogen, ongeacht het aantal kanalen dat wordt aangestuurd.

Terwijl sommige versterkers de neiging hebben te oscilleren bij het aansturen van lagere impedantiebelastingen, blijven de P2 en P5 onder alle omstandigheden perfect stabiel. Bij clipping neemt het eigen anti-verzadigings-tracking voedingscircuit het over om een naadloos herstel te garanderen.

Omdat het gebruik van een geregelde voeding in de driverfase de ruis wegneemt die door de bruggelijkrichter wordt uitgestraald (vaak hoorbaar als een brom bij 120 Hz en de harmonischen daarvan), bereiken de P2 en P5 een volkomen stille ruisvloer.

Massieve ringkerntransformatoren

Deze ringkernvoedingen met lage impedantie – één per versterkerkanaal – hebben een conservatieve nominale waarde en een laag profiel, en doen geen concessies als het gaat om het leveren van een continue toevoer van zuiver, schoon en ruisarm vermogen.

Ze zijn zo gevormd dat brom tot een minimum wordt beperkt, terwijl een sequentiegestuurde zachte inschakeling de stroomlijntransiënten en de inschakelstroom tijdens het opstarten aanzienlijk vermindert, waardoor wordt voorkomen dat de stroomonderbrekers per ongeluk worden geactiveerd.

Veertien bipolaire uitgangscomponenten per kanaal

De uiteindelijke prestaties van een versterker staan in direct verband met het aantal hoogwaardige, krachtige apparaten dat in de eindtrap wordt gebruikt. Hoe meer apparaten er per kanaal worden gebruikt, hoe groter het beschikbare vermogen om de crescendo’s in muziek en de donder en explosies in films te leveren. En hoe groter de hoeveelheid stroom die in reserve kan worden gehouden.

Terwijl sommige fabrikanten de kantjes eraf lopen om op dit gebied kosten te besparen, hebben onze ontwerpers veertien bipolaire uitgangscomponenten per kanaal ingebouwd. Dit resulteert in een enorme hoeveelheid stroom die in reserve wordt gehouden.

Met de hand ontworpen printplaten

Onze tweelaagse glas-epoxy printplaten voor militaire toepassingen (FR-4) zijn voorzien van geplateerde doorvoeropeningen en 2-ounce koperen sporen, voor een uitstekend geleidingsvermogen.

Uitgebreid gebruik van voedings- en aardingsvlakken zorgt voor uitzonderlijk weinig ruis en verhoogde bescherming tegen elektromagnetische storingen – zowel intern als extern door andere toestellen.”Ontwerp zonder zekering

Statement P2- en Statement P5-versterkers zijn rechtstreeks aangesloten op de condensatorbank van de voeding. Hierdoor blijft de uitgangsimpedantie opmerkelijk laag en krijgt de versterker meer vermogen ter beschikking. Zelfs bij het aansturen van belastingen met een lagere of complexe impedantie levert dit een hoorbaar superieure prestatie. Als er toch kortsluiting optreedt, wordt alleen de stroomonderbreker geactiveerd – er hoeven geen zekeringen te worden vervangen.

De standby-voeding met laag vermogen wordt beschermd door zelfresettende thermistors met positieve temperatuurcoëfficiënt (PTC’s). Zodra de toestand die de PTC activeerde verdwijnt, herstelt het circuit zichzelf automatisch.

Statement p5

Oversize vergulde bindingspolen

Onze speciaal ontworpen bindingspolen zijn gemakkelijk te gebruiken, garanderen steeds een volledige vermogensafgifte en vergemakkelijken de aansluiting van grote luidsprekerkabels.Drie aan/uit-opties

Statement P2- en Statement P5-versterkers kunnen op drie manieren worden in- en uitgeschakeld:

Handmatig, met de Aan/Uit-schakelaar op het frontpaneel.
Op afstand, via de 12-volt trigger ingang op het achterpaneel.
Automatisch, met ons gepatenteerde Auto-On/Off circuit. Auto-On schakelt de versterker in wanneer hij een ingangssignaal detecteert en schakelt 20 minuten na het einde van het ingangssignaal weer uit.

RCA en XLR True-Balanced ingangen

Een driewegschakelaar op het achterpaneel van de versterker biedt een RCA-ingang, een gebalanceerde XLR-ingang van professionele kwaliteit en een verzwakte gebalanceerde XLR-aansluiting (voor voorversterkers die dat vereisen). Vergulde vrouwelijke RCA-aansluitingen en vergulde XLR gebalanceerde aansluitingen bieden ingangsaansluitingen van de hoogste kwaliteit.

Statement p5: Volledige eigenschappen:

 • Vermogen: 5 x 325 Watt RMS @ 8 ohm.
 • Uitgangsvermogen: 5 x 500 Watts RMS bij 4 ohm.
 • Uitgangsvermogen: 5 x 675 Watts RMS bij 2 ohm.
 • Veertien bipolaire uitgangsapparaten per kanaal
 • Handontworpen Circuit Boards
 • Ontwerp zonder zekering
 • Oversized vergulde bindingspolen
 • Drie aan/uit-voedingsopties
 • Extra grote aluminium koellichamen
 • Gemaakt in Canada
 • 2 jaar garantie

Extra informatie

EAN

809918000771

Merk

Anthem

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Model

Statement P5

Geluidsweergave

5.0

Inputs

2 Single-Ended, 2 Balanced, 1 Relay Trigger (3.5 mm Mono Jack)

Outputs

2 paar luidsprekeraansluitpolen, 1 relais-trigger (3,5 mm mono-aansluiting)

Input impedantie

18 kΩ (RCA), 22 kΩ (XLR)

S/N Ratio

125 dB, A-weighted (ref. 325 W)

Voltage Gain

29 dB

Frequency Response

20 Hz tot 20 kHz (+0 -0.15 dB), 5 Hz tot 100 kHz (+0 -2 dB)

Vermogen per kanaal

325 W (8Ω), 500W (4Ω), 675W (2Ω)

Stroomverbruik actief

1800 W Max

Kleur

Zwart

Afmetingen (LxBxH)

57.2 cm x 49 cm x 23.8 cm (inclusief voetjes)

Gewicht

34 kg

Artikelnummer:

809918000771 - Rack Mount


Onze Service

 

Gratis specialistisch advies 

Kunnen wij u verder helpen bij het maken van de juiste keuze of heeft u nog vragen? Bel naar 013-5431489, mail naar [email protected] of kom langs in onze showroom. Eén van onze specialisten helpt u graag verder.

Veilig bestellen

U kunt dit artikel snel, eenvoudig en veilig online bestellen en betalen. Als u liever een keer komt kijken in onze showroom, bent u uiteraard ook van harte welkom.

Bij ons maakt u kennis met alle topmerken

Zowel online als in onze showroom in Tilburg hebben wij talloze producten van topmerken als Bowers & Wilkins, Loewe, Bose en nog veel meer.

Gratis thuisbezorgd vanaf €50

Is uw bestelling meer dan €50 euro? Dan wordt deze gratis naar u verzonden.

Eigen technische dienst

Heeft u onverhoopt een probleem met het door u aangeschafte product of komt u er niet helemaal uit met de installatie? Onze eigen technische dienst helpt u graag.