Home Cinema Subwoofer

Dali SUB P-10 DSS | Black High Gloss

3.299,00

Bestel veilig en snel met iDeal, PayPal, Creditcard of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

600+ klanten beoordelen ons met een 8.8 op 5-sterrenspecialist

Dali

SUB P-10 DSS
Home Cinema Subwoofer
Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

Het topmodel subwoofer van DALI heeft een 10″ naar beneden gerichte long-stroke unit en twee zijwaartste 10″-slave-units, allemaal met carbonvezelmembraan. Het totale membraanoppervlak is gigantisch voor zon compacte kast, en met een uiterst krachtige versterker produceert de P10DSS met gemak zelfs de allerlaagste frequenties.

De afstandsbediening en vooringestelde EQ maken het doodsimpel om de ideale opstelling te vinden en maken het dagelijks gebruik extra makkelijk. Dankzij de exclusieve finish in zwarte pianoloak en het compacte formaat is de P10DSS een high-end subwoofer die je overal kwijt kunt.

De P-10 DSS biedt een ongelooflijk aantal opties om het geluid aan te passen naar de smaak die je wilt. Via het display aan de voorzijde en de afstandsbediening kun je eenvoudig de optimale instellingen maken voor je favoriete luisterpositie, vanuit je luie stoel, in plaats van continu heen en weer te lopen en het op min of meer aanpassen op ontoegankelijke knoppen aan de achterkant van de subwoofer. Een enorme opluchting, hiermee zorg je eenvoudig dat het geluid precies goed is op je favoriete luisterpositie.

Je kunt kiezen tussen twee vooraf ingestelde EQ-instellingen. Muziek en film geluid. De muziek instelling geeft prioriteit aan een neutrale en lineaire reproductie, terwijl de film-instelling extra realisme toevoegt aan movie explosies, en zelfs de diepste bassen weergeven. Je kunt drie persoonlijke preset-instellingen opslaan in het geheugen, en elk van hen kan een combinatie van EQ, fase, het niveau en de crossover-frequentie bevatten.

Met deze drie instellingen kunt u bijvoorbeeld kiezen om een setup te maken voor muziek luisteren, film kijken en ‘s avonds te luisteren terwijl je rekening houd met je buren, of als je niet wilt dat de kinderen wakker worden. Je schakelt tussen de verschillende instellingen met een simpele druk op de afstandsbediening.

De P-10 DSS is uitgerust met een neerwaartse 10″ woofer, aangevuld met twee zijwaarts-gerichte, passieve woofers (slaves). Deze constructie maakt het mogelijk om dieper te gaan dan mogelijk zou zijn geweest met een bas-poort of een traditioneel gesloten kast van dezelfde grootte. Bij 20 Hz geeft de P-10 DSS dus meer dan twee keer zoveel druk als een gesloten kast zou hebben gegeven, en het risico van lawaai afkomstig van de baspoort wordt gelijktijdig geëlimineerd.

De kast van de P-10 DSS is gebouwd van stevig MDF met een extra stevige bodemplaat uit 25 mm multiplex, die een uiterst stabiel platform bied voor de actieve woofer. Naast het leveren van visuele elegantie en bepaalt de aluminiumbasis de optimale afstand tussen de vloer en de woofer. De winst is een hoger rendement en een superieure akoestische koppeling naar de kamer, die de plaatsing van de P-10 DSS een stuk makkelijker maakt dan veel van de alternatieven.

De prachtige glans van het kabinet in hoogglans pianolak vereist dat elke van de 10 laklagen met de hand gepolijst wordt voordat de volgende laag wordt toegevoegd. Een zeer moeizaam proces, dat in ruil daarvoor wordt beloond met diepe glans en een volledig glad oppervlak. De combinatie van een compact, exclusief design en gemakkelijke positionering maakt de P-10 DSS zeldzaam als een eenvoudig high-end subwoofer!

De neerwaartse 10″ woofer met een lange slag van de P-10 DSS is voorzien van een sandwich membraan van carbonfiber, gecombineerd met het pulp membraan aan de achterkant. Het speciale ontwerp elimineert de noodzaak van een extra stofomslag, waardoor het extreem sterk, stijf en gemakkelijk verplaatsbaar is en het moeiteloos de basweergave volgt. De uit 4 lagen bestaande spreekspoel heeft een diameter van 63 mm en een geventileerd pool-stuk.Deze dubbele spreekspoel en het bedieningsmechanisme kan een perfecte zuigerbeweging garanderen, zelfs bij extreme geluidsdruk.

DALI’s gerespecteerde “Low-Loss technologie” vindt je terug in punt ultrasmidige suspensie in natuurlijk rubber, en de gegoten aluminium behuizing, die een magnetisch verlies voorkomt en zorgt voor maximale luchtstroom achter het membraan. Alles bij elkaar in het voordeel van zowel de efficiëntie, precisie en koeling.

De twee slave woofers hebben veel technologie van het actieve deel. De membranen zijn hier ook uitsluitend van carbonfiber en het chassis is eveneens gegoten aluminium. Hoewel deze slave units in de afwezigheid zijn van spreekspoel en de magneet heeft deze een aanzienlijk eenvoudiger constructie, DALI investererde nog honderden uren research door om het klankkarakter aan te laten passen bij de belangrijkste woofer. Daarin ligt een groot deel van de verklaring voor de geweldige prestaties van de P-10 DSS.

De P-10 DSS wordt aangestuurd door een digitale klasse D versterker met 500 watt vermogen. Dankzij de hoge efficiëntie zijn koelribben volledig overbodig. In tegenstelling tot veel andere subwoofers geeft DALI prioriteit aan snelheid en lineariteit in de basisstructuur, zodat de nauwkeurigheid niet verloren gaat in een complexe digitale signaalverwerking (DSP). De extreem diepe bass wordt vooral mogelijk gemaakt door de samenwerking met de twee slave-membranem en de DSP. Deze kan dan worden gebruikt voor film-EQ en persoonlijke instellingen. Het resultaat is direct hoorbaar in de “snelle” geluid dat de steunpilaar is van alle Dali luidsprekers.

De voeding in SUB P-10 DSS is een solide analoog ontwerp met ringkerntransformator en de hele 4 x 22.000 uF laadcapaciteit. Deze grote middelen kracht zorgt ervoor dat er altijd voldoende vermogen overschot naar een superieure behandeling van dynamische ontladingen in zowel muziek en film geluid.

Afmetingen: 37cm H x 34cm B x 34cm D
Gewicht: 19,5 kg

Technische specificaties

Artikelnummer / SKU / EAN

5703120106624

Extra informatie

Merk

Dali

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie

Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Dali SUB P-10 DSS | Black High Gloss?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door