Vloerstaande luidspreker

PIEGA Master Line Source 2 | Wit

34.500,00

Prijs per stuk

Vloerstaande luidspreker

PIEGA Master Line Source 2 | Wit

34.500,00

Prijs per stuk

Ultiem geluid

De MLS 2 werkt volgens het principe van de symmetrische lijnbron. Dit houdt in dat vier boven elkaar gemonteerde mid-range luidsprekers en tweeters geluid uitzenden in een verticale, cilindrische configuratie in plaats van – zoals gebruikelijk bij conventionele luidsprekers – in een bolvorm. Audiosignalen bereiken de luisteraars dus rechtstreeks, zonder te worden gereflecteerd door het plafond en de vloer, waardoor een buitengewoon helder en gedetailleerd geluidspatroon ontstaat. Maar de weergave van de hoge- en middenfrequentiesignalen via meerdere drivers en dus een groot membraanoppervlak (het tweetermembraan is in totaal ongeveer 50 keer zo groot als een koepeltweeter!), met zijn extreem lage vervorming, hoge efficiëntie en aanzienlijke dynamiek, biedt nog meer voordelen, waardoor een uitgesproken natuurlijke en gedetailleerde weergave wordt gegarandeerd.

Ribbon-systeem

De ribbon-systemen van de MLS 2, de zogenaamde line source drivers, werken met centraal geplaatste ribbon-tweeters die alle frequenties boven 3 kilohertz bedienen. Ze worden aan weerszijden geflankeerd door mid-range linten die zorgen voor de uitzending van alle geluiden tot 500 Hz. met andere woorden, die het hele frequentiebereik weergeven – afwijkingen en alles – die de meeste instrumenten en stemmen weergeven. Met uitzondering van de basisafmetingen, die overeenkomen met de bekende C1 mid-range tweeter uit de PIEGA Coax serie, het magneetsysteem, korven, film lay-out, film materiaal en lint demping toegepast met behulp van etsen technologie zijn ontwikkeld vanaf nul.

Acoustic lens

De gecombineerde mid-range en tweeter ribbons, de zogenaamde line source drivers, zenden het geluid eerst rechtstreeks naar voren uit. Daarnaast wordt hun geluid, dat naar achteren wordt uitgestraald in overeenstemming met de dipoolkarakteristiek, omgezet in een volledig diffuus geluidsveld door middel van een uitgebreid ontworpen akoestische lens. Met behulp van diffractie en reflectie verspreiden lamellen van gelakt MDF het geluid zo uitgestrekt dat een dipoolluidspreker alleen als conventionele luidspreker in een ruimte kan worden geplaatst als de MLS 2 wordt ingezet.

Geen last van trillingen

Om de hoge kwaliteit en het gebrek aan vervorming van de drivers compromisloos te benutten, is de grootste zorg besteed aan het ontbreken van trillingen in de kast. De Line Source Drivers zijn gemonteerd in een 10 mm dik aluminium klankbord, waarvan het gehele oppervlak aan de eigenlijke kast is gelijmd. Deze bestaat uit een composiet van MDF-platen en de visco-elastische heavy duty film – een uiterst solide en stijve structuur. Dit biedt een perfecte werkomgeving voor de twee PIEGA woofers, met een diameter van 220 mm, ook nieuw ontwikkeld, evenals voor de twee achterste passieve oscillerende radiatoren.

Line Source Ribbons

De Line Source ribbon-tweeters zijn ontworpen met een lineaire bron. Hierdoor kunnen meerdere van deze lintsystemen verticaal in de luidspreker worden gecascadeerd om een echte lijnbron te vormen. De Line source drivers zijn ook ontworpen als dipolen en zorgen zo voor een unieke authenticiteit in de geluidsweergave.

Piega’s ontwerp

Master Line Source 2 – Eigenschappen

  • Krachtig uiterlijk
  • Briljante mid-range tweeters
  • Krachtig basgeluid
  • Acoustic lenses
  • Zwitsers ontwerp
  • Verkrijgbar in 4 verschillende kleuren

Meer info of een demonstratie?

Specificaties

Extra informatie

Merk

PIEGA

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Aanbevolen versterker vermogen

20 – 500 watt

Gevoeligheid

92 db/W/m

Impedantie

4 Ohm

Frequentiebereik

20 Hz – 50 kHz

Afmetingen

H 176 cm x W 32 cm x D 43 cm

Gewicht

93 kg

Ontwerp

3-wegs luidspreker met acoustic lens

Drivers & tweeters

4 x Line Source Drivers 2 x 220 mm, UHQD bas 2 x 220 mm, UHQD passieve membranen

Aansluitmogelijkheden

Bi-Wiring / WBT

Kleur

Wit

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een nieuwe installatie.

Adres

Bartels Hifi – Tv – Domotica BV

Showroom & Adviescentrum

Besterdring 87-91
5014 HH Tilburg

Contactgegevens

Tel: 013-5431489
Email: [email protected]
KVK: 72043075

Plan je route