Menu

Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SL-1000R

20.999,00

Prijs per stuk

Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SL-1000R

20.999,00

Prijs per stuk

Snoerloze direct aangedreven motor

De motor die het hart vormt van de direct aangedreven draaitafel is gebaseerd op de draadloze direct aangedreven motor die ontwikkeld is voor de SL-1200G welke in 2016 is uitgebracht, en verder verbeterd. De dubbele rotortype draadloze direct aangedreven motor met dubbele spoel die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, had spoelen aan beide kanten voor een 12-polige aandrijving met 18 spoelen, met een voldoende koppel om het zware draaiplateau aan te drijven (ca. 7,9 kg). Door de spoelen aan beide kanten 60 graden te verplaatsen, wordt de stijfheid van het substraat verbeterd, werden kleine trillingen onderdrukt en werd de zelfinductie beperkt. Deze verbeteringen zorgden voor een stabiele rotatie met 0,015 % wow en flutter of minder, wat als meetlimiet wordt beschouwd. Daarnaast gebruiken de druklagers die de zware draaischijf ondersteunen een speciaal ontworpen plastic om zowel voor een grote stijfheid als een hoge betrouwbaarheid te zorgen.

Onderdrukken van ongewenste motortrillingen

De motor die voor de SL-1200G is ontwikkeld, diende als platform voor de direct aangedreven motor. De versterkte druklagers met dubbele spoel, en een chassis met een verhoogde stijfheid, zorgden voor een gestabiliseerde motor met een laag zwaartepunt. Door twee roestvrijstalen gewichten met een hoge stijfheid en een hoog soortelijk gewicht op de bodem van het chassis te plaatsen, worden de stijfheid en het lage zwaartepunt behouden. Deze grondige maatregelen ter voorkoming van ongewenste trillingen helpen bij het bereiken van een overweldigende draainauwkeurigheid en verbeteren de signaal-ruisverhouding.

Kleine aanpassingen en indicatie van omwentelingen

Deze draaitafel ondersteunt niet alleen analoge LP (331 1/3 tpm) en EO (45 tpm) grammofoonplaten, maar ook SP (78 tpm) Het toerental (tpm) kan ook worden ingesteld tot op twee decimale posities (maximaal ±16%) vanuit de regeleenheid. Het OLED-scherm kan het toerental weergeven met een nauwkeurigheid tot twee cijfers achter de komma, zodat de gebruiker de extreem nauwkeurige rotatie zowel kan zien als horen.

Zeer gevoelige toonarm

Om de toonarm de draaiing van de grammofoonplaat zo nauwkeurig mogelijk te laten volgen, heeft Technics vanouds de S-tyoe universele toonarm met statische balans met een lichte, sterk dempende magnesium toonarmpijp gebruikt. In de cardanische ophangconstructie van de toonarm worden zeer nauwkeurige lagers toegepast. Zeer ervaren Japanse vakmensen verzorgen de gehele montage en afstelling om een hoge gevoeligheid voor de initiële beweging te bereiken om de in de platen gesneden groef zo nauwkeurig mogelijk te volgen. OFC wordt voor interne bedrading gebruikt, zodat het van de cartridge afkomstige muzieksignaal niet wordt gedempt en de muzikale energie die in de plaat is gesneden, niet verloren raakt, zodat zeer levendige geluiden worden geproduceerd.

Toonarmbasis

De toonarmbasis, waarop de toonarm is gemonteerd, is in hoge mate geïntegreerd in het draaitafeldeel. Door het toonarmbasisdeel te vergelijken met de bevestigingsconstructie van de toonarm is de relatie tussen de toonarmlagers, de draaitafellagers en de stand van de naald altijd constant, wat een structuur oplevert waarin de trillingen als gevolg van de stijfheid van de materialen van de draaitafelvoet een minimaal effect hebben, en de prestaties van de toonarm gemaximaliseerd worden. Een optionele toonarmbasis is eveneens verkrijgbaar, die in aanvulling op de standaard toonarm de montage van een bestaande korte of lange toonarm van SME of Ortofon ondersteunt (maximaal drie inclusief de standaard toonarm).

Aparte regeleenheid

De regeleenheid is van de hoofdunit gescheiden om de effecten van ongewenste ruis op de hoofdunit te onderdrukken. Om een stroomvoorziening te verkrijgen dat een goede regeling voor een hoog koppel biedt, is een schakelende voeding toegepast. Om de ruis te beperken die het pick-upelement bereikt, is de schakelende voeding voorzien van een unieke technologie die een spanningsvoorziening levert met minimale ruis door een nieuw ontwikkeld “onderdrukkingscircuit voor ongewenste ruis”. En om ook de ruis tijdens communicatie te onderdrukken, wordt een zeer betrouwbaar systeem gebruikt dat de effecten van externe ruis tegengaat voor de communicatie tussen de hoofdunit en de regeleenheid. Deze grondige maatregelen voor ruisonderdrukking zorgen voor ‘s werelds hoogste signaal/ruisverhouding.

Zwaar draaiplateau

Het draaiplateau plaatst tungsten-gewichten die een extreem hoog soortelijk gewicht hebben en moeilijk te verwerken zijn, op de buitenste rand van een 10 mm dik messing gewicht. Het messing gewicht is in het aluminium gietwerk gelamineerrd, waardoor het draaiplateau een totaal gewicht van ca. 7,9 kg krijgt en een inertiemassa van ca 1 ton/cm. Een rubber demping voor het opheffen van ongewenste trillingen is eveneens op het achterste oppervlak bevestigd om een 3-laags constructie te verkrijgen en voor een hoge stijfheid en uitstekende trildempingskarakteristieken.

Technics SL-1000R – Eigenschappen

  • Snoerloze direct aangedreven motor
  • Onderdrukken van ongewenste motortrillingen
  • Zwaar draaiplateau
  • Aparate regeleenheid
  • Zeer gevoelige toonarm
  • Een stijve kast en sterk dempende siliconen isolatie

Meer info of een demonstratie?

Specificaties

Extra informatie

Merk

Technics

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Bediening

Handmatig

Aanpassingsbereik

±16 %

Draaitafelplateau

Messing en aluminium gietwerk gecombineerd
Diameter : 323 mm
Gewicht: Ca. 7,9 kg (inclusief draaitafelmat)

Toonarm type

Universele statische balans

Effectieve lengte

Vanaf draaipunt toonarm tot naald: 254 mm
Vanaf draaipunt toonarm tot as: 239mm

Overhang

15 mm

Bereik naalddrukinstelling

0 – 4 g (directe lezing)

Toepasselijk bereik cartridgegewicht (inclusief naaldhouder)

15,9 – 19,7 g (zonder hulpgewicht)
18,8 – 23,6 g (met klein hulpgewicht)
22,5 – 26,3 g (met gemiddeld hulpgewicht)
26,0 – 31,0 g (met groot hulpgewicht)

Uitgangen

Phono (Din-aansluiting)

Afmetingen B x H x D

Hoofdunit 531 x 188 x 399 mm
Regeleenheid 110 x 84 x 350 mm

Gewicht

Hoofdunit Circa 40,2 kg.
Regeleenheid Ca. 2,1 kg

In de doos

Draaitafel, draaitafelmat, EP-plaatadaptor, Balansgewicht, Hulpgewicht (klein/middel/groot), overhangmeter, Schroevenset voor draaitafel, afneembare greep, inbussleutel, isolatorbevestiging, stofkap, netsnoer,handleiding

Adres

Bartels Hifi – Tv – Domotica BV

Showroom & Adviescentrum

Besterdring 87-91
5014 HH Tilburg

Contactgegevens

Tel: 013-5431489
Email: [email protected]
KVK: 72043075

Plan je route