Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SP-10R

11.999,00

Bestel veilig en snel met iDeal, PayPal, Creditcard of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

450+ klanten beoordelen ons met een 9.3 op 5-sterrenspecialist

Homepage banner (3)
Technics SP-10R

Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Er zijn geen producten gevonden voor deze zoekopdracht.

Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

SP-10R: Snoerloze direct aangedreven motor

De motor die het hart vormt van de direct aangedreven draaitafel is gebaseerd op de draadloze direct aangedreven motor die ontwikkeld is voor de SL-1200G welke in 2016 is uitgebracht, en verder verbeterd. De dubbele rotortype draadloze direct aangedreven motor met dubbele spoel die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, had spoelen aan beide kanten voor een 12-polige aandrijving met 18 spoelen, met een voldoende koppel om het zware draaiplateau aan te drijven (ca. 7,9 kg). Door de spoelen aan beide kanten 60 graden te verplaatsen, wordt de stijfheid van het substraat verbeterd, werden kleine trillingen onderdrukt en werd de zelfinductie beperkt. Deze verbeteringen zorgden voor een stabiele rotatie met 0,015 % wow en flutter of minder, wat als meetlimiet wordt beschouwd. Daarnaast gebruiken de druklagers die de zware draaischijf ondersteunen een speciaal ontworpen plastic om zowel voor een grote stijfheid als een hoge betrouwbaarheid te zorgen.

Onderdrukken van ongewenste motortrillingen

De motor die voor de SL-1200G is ontwikkeld, diende als platform voor de direct aangedreven motor. De versterkte druklagers met dubbele spoel, en een chassis met een verhoogde stijfheid, zorgden voor een gestabiliseerde motor met een laag zwaartepunt. Door twee roestvrijstalen gewichten met een hoge stijfheid en een hoog soortelijk gewicht op de bodem van het chassis te plaatsen, worden de stijfheid en het lage zwaartepunt behouden. Deze grondige maatregelen ter voorkoming van ongewenste trillingen helpen bij het bereiken van een overweldigende draainauwkeurigheid en verbeteren de signaal-ruisverhouding.

Kleine aanpassingen en indicatie van omwentelingen

Deze draaitafel ondersteunt niet alleen analoge LP (331 1/3 tpm) en EO (45 tpm) grammofoonplaten, maar ook SP (78 tpm) Het toerental (tpm) kan ook worden ingesteld tot op twee decimale posities (maximaal ±16%) vanuit de regeleenheid. Het OLED-scherm kan het toerental weergeven met een nauwkeurigheid tot twee cijfers achter de komma, zodat de gebruiker de extreem nauwkeurige rotatie zowel kan zien als horen.

Compatibiliteit SP-10MK2 en SP-10MK3

Om gebruikers in staat te stellen, de draaitafelvoet en toonarm te blijven gebruiken van systemen zoals de SP-10MK2 en SP-10MK3, zijn de vorm en schroefposities van de basisplaat SP-10R ontworpen om montage mogelijk te maken op de SP-10MK2 en SP-10MK3 voor een volledige achterwaartse compatibiliteit. De regeleenheid heeft tevens dezelfde vorm en grootte als de voeding van de SP-10MK2 voor een probleeloze vervanging.

Aparte regeleenheid

De regeleenheid is van de hoofdunit gescheiden om de effecten van ongewenste ruis op de hoofdunit te onderdrukken. Om een stroomvoorziening te verkrijgen dat een goede regeling voor een hoog koppel biedt, is een schakelende voeding toegepast. Om de ruis te beperken die het pick-upelement bereikt, is de schakelende voeding voorzien van een unieke technologie die een spanningsvoorziening levert met minimale ruis door een nieuw ontwikkeld “onderdrukkingscircuit voor ongewenste ruis”. En om ook de ruis tijdens communicatie te onderdrukken, wordt een zeer betrouwbaar systeem gebruikt dat de effecten van externe ruis tegengaat voor de communicatie tussen de hoofdunit en de regeleenheid. Deze grondige maatregelen voor ruisonderdrukking zorgen voor ‘s werelds hoogste signaal/ruisverhouding.

Zwaar draaiplateau

Het draaiplateau plaatst tungsten-gewichten die een extreem hoog soortelijk gewicht hebben en moeilijk te verwerken zijn, op de buitenste rand van een 10 mm dik messing gewicht. Het messing gewicht is in het aluminium gietwerk gelamineerrd, waardoor het draaiplateau een totaal gewicht van ca. 7,9 kg krijgt en een inertiemassa van ca 1 ton/cm. Een rubber demping voor het opheffen van ongewenste trillingen is eveneens op het achterste oppervlak bevestigd om een 3-laags constructie te verkrijgen en voor een hoge stijfheid en uitstekende trildempingskarakteristieken.

Technics SP-10R – Eigenschappen

  • Snoerloze direct aangedreven motor
  • Onderdrukken van ongewenste motortrillingen
  • Zwaar draaiplateau
  • Aparate regeleenheid
Kom langs in onze showroom

Technische specificaties

Artikelnummer / SKU / EAN

4010869276436

Extra informatie

Merk

Technics

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie

Bediening

Handmatig

Draaitafelsnelheden

33 1/3, 45, 78 tpm

Aanpassingsbereik

±16 %

Draaitafelplateau

Messing en aluminium gietwerk gecombineerd
Diameter : 323 mm
Gewicht: Ca. 7,9 kg (inclusief draaitafelmat)

Uitgangen

Phono (Din-aansluiting)

Afmetingen B x H x D

Hoofdunit 365 x 109 x 365 mm
Regeleenheid 110 x 84 x 350 mm

Gewicht

Hoofdunit Ca. 18,2 kg
Regeleenheid Ca. 2,1 kg

In de doos

Draaitafel, draaitafelmat, EP-plaatadaptor, schroevenset voor draaitafel, afneembare greep, inbussleutel, netsnoer, handleiding

Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SP-10R

11.999,00

Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Technics SP-10R?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Website nieuwsbrief header
Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door