Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SP-10R

Oorspronkelijke prijs was: €11.999,00.Huidige prijs is: €9.599,20.

Bestel veilig en snel met iDeal, PayPal, Creditcard of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

600+ klanten beoordelen ons met een 8.8 op 5-sterrenspecialist

Technics

SP-10R

Referentieklasse direct aangedreven draaitafelsysteem

Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

De Technics SP-10R zet een nieuwe standaard in de wereld van de direct aangedreven draaitafels, door het legendarische ontwerp te combineren met de modernste technologie. Dit model, dat voortbouwt op de expertise ontwikkeld voor de SL-1200G van 2016, vertegenwoordigt het neusje van de zalm in precisie en muzikale expressie, ontworpen voor de ware vinylenthousiast.

Snoerloze Direct Aangedreven Motor: Het Hart van Nauwkeurigheid

Centraal in de SP-10R staat de snoerloze direct aangedreven motor, een meesterstuk van ingenieurskunst. Dankzij de ontwikkeling van een dubbele rotor en spoelconfiguratie biedt deze motor voldoende koppel om een zwaar draaiplateau van ongeveer 7,9 kg aan te drijven. Innovaties zoals het 60 graden verplaatsen van de spoelen hebben geleid tot een ongeëvenaarde stabiliteit in rotatie, met minder dan 0,015% wow en flutter, wat de limiet van meetbaarheid benadert.

Ongewenste Motortrillingen Onderdrukken: Een Stille Kracht

De SP-10R bouwt voort op het platform van de motor ontwikkeld voor de SL-1200G. Het chassis, versterkt voor een verhoogde stijfheid en voorzien van twee roestvrijstalen gewichten, zorgt voor een laag zwaartepunt en een indrukwekkende draainauwkeurigheid, wat de signaal-ruisverhouding ten goede komt.

Zwaar Draaiplateau: De Basis van Geluid

Het draaiplateau, een cruciaal element voor nauwkeurige weergave, maakt gebruik van tungsten-gewichten en een 10 mm dik messing gewicht, verwerkt in aluminium, voor een totaal gewicht van circa 7,9 kg. Dit zorgt voor een inertiemassa van ongeveer 1 ton/cm², uitgerust met een trillingsdempende rubberen laag om ongewenste trillingen te elimineren en een superieure stijfheid en dempingskarakteristieken te bieden.

Gescheiden Regeleenheid: Pioniers in Precisie

De SP-10R scheidt de regeleenheid van de hoofdunit om ruis te minimaliseren. Een schakelende voeding, uitgerust met een uniek “ruisonderdrukkingscircuit”, levert een spanningsvoorziening met minimale ruis, waardoor ‘s werelds hoogste signaal/ruisverhouding wordt bereikt.

Nauwkeurige Aanpassingen en Rotatie-Indicatie: Ultieme Controle

De SP-10R biedt ondersteuning voor LP (33 1/3 rpm), EO (45 rpm) en SP (78 rpm) grammofoonplaten, met de mogelijkheid om het toerental (rpm) tot twee decimalen in te stellen voor maximale precisie. Het OLED-display biedt visuele feedback met dezelfde nauwkeurigheid, waardoor de gebruiker de exacte rotatiesnelheid kan zien en horen.

Compatibiliteit met SP-10MK2 en SP-10MK3: Eerbetoon aan het Verleden

Met respect voor het verleden heeft Technics de SP-10R ontworpen met volledige compatibiliteit voor de draaitafelvoet en toonarm van de SP-10MK2 en SP-10MK3 modellen, waardoor liefhebbers hun bestaande setups kunnen blijven gebruiken. Dit toont Technics’ toewijding aan zowel innovatie als traditie in de zoektocht naar de perfecte vinylbeleving.

Technische specificaties

Artikelnummer / SKU / EAN

4010869276436

Extra informatie

Merk

Technics

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie

Bediening

Handmatig

Draaitafelsnelheden

33 1/3, 45, 78 tpm

Aanpassingsbereik

±16 %

Draaitafelplateau

Messing en aluminium gietwerk gecombineerd
Diameter : 323 mm
Gewicht: Ca. 7,9 kg (inclusief draaitafelmat)

Uitgangen

Phono (Din-aansluiting)

Afmetingen B x H x D

Hoofdunit 365 x 109 x 365 mm
Regeleenheid 110 x 84 x 350 mm

Gewicht

Hoofdunit Ca. 18,2 kg
Regeleenheid Ca. 2,1 kg

In de doos

Draaitafel, draaitafelmat, EP-plaatadaptor, schroevenset voor draaitafel, afneembare greep, inbussleutel, netsnoer, handleiding

Links en downloads

Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Technics SP-10R?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door