Vloerstaande luidspreker

Dali Oberon 9 | Dark Walnut

1.099,00

per stuk

Bestel veilig en snel met iDeal, PayPal, Creditcard of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

450+ klanten beoordelen ons met een 9.3 op 5-sterrenspecialist

Dali

Oberon 9
Vloerstaande luidspreker
Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

Dali | Oberon 9 | Dark Walnut

Deze grote, vloerstaande OBERON 9 beschikt over één 18 centimeter en twee 23 centimeter houtvezel-woofers – alledrie gebaseerd op SMC technologie. Ze worden ondersteund door een extra grote 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter. Dit, in combinatie met de grote maar elegante behuizing, biedt de allerbeste diepe laagweergave en prestaties in grote ruimtes. Ondanks zijn formaat is deze luidspreker verrassend fijnzinnig en hij zal indruk maken met zijn vermogen om iedere muziekstijl natuurlijk en levensecht weer te geven, zelf op lagere volumes. Dit maakt de OBERON 9 perfect voor elk genre muziek of film.

Ondanks zijn formaat is het eenvoudig gemaakt om de OBERON 9 in elke ruimte te integreren. Zowel de materialen van de luidsprekerunits en de toegepaste configuratie zijn geselecteerd om een brede afstraling in de luisterzone te bieden. Bij het ontwerp van de wisselfilters zijn dezelfde principes gebruikt. Hierdoor zul je een uitgebalanceerde klank ervaren, zelfs als je er behoorlijk ver uit het midden voor zit. Dit is belangrijk omdat je zelden echt recht in het midden voor je luidsprekers zit wanneer je naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is de afname van harmonische vervorming en diffractie, die vervorming van bepaalde frequenties veroorzaken, want die zijn recht van voren altijd sterker. Dit is ook de reden dat DALI luidsprekers niet ontworpen zijn om te worden ingedraaid.

: WOOFER

De OBERON 9 beschikt over een aparte 18 centimeter midrange woofer die wordt ondersteund door twee woofers van 23 centimeter. Alle woofers zijn geoptimaliseerd voor lage verliezen, met een nieuwe conus met houtvezels die speciaal ontwikkeld is om het delicate middengebied en de lage frequenties weer te geven – zoals iedere andere luidsprekerunit van DALI. Hij is gemaakt van een mix van fijne papierpulp die is versterkt met houtvezels, wat een stijve, lichte constructie met een uitstekend technisch gedrag oplevert.Samen met zijn verliesarme rolrand en centreer-ring geeft deze conus microdetails in het signaal ongewijzigd en met hoge nauwkeurigheid weer.Het paar 23 centimeter woofers heeft een gezamenlijk membraanoppervlak dat 12% groter is dan een 30 centimeter woofer. Het grotere oppervlak maakt het mogelijk om, met minder uitslag van de spreekspoelen, dezelfde geluidsdruk te geven als een kleinere woofer. Ook wordt een hogere geluidsdruk mogelijk, waardoor de dynamiek in de muziek moeiteloos wordt gereproduceerd.

TWEETER

De gloednieuwe ultralichte 29 millimeter soft dome tweeter die in de OBERON 9 gebruikt wordt, is gemaakt bij DALI en is speciaal voor de OBERON serie ontwikkeld. Het extra grote 29 millimeter membraan wordt gemaakt op basis van ultralicht geweven textiel en is verder geoptimaliseerd voor een grotere bandbreedte in zijn lagere frequentiebereik. Dit zorgt voor een ideale overgang vanaf de midrange woofer naar de tweeter, waardoor een uitgebalanceerd, ongeforceerd en zeer coherent hoger middengebied ontstaat. Vergeleken met andere dome tweeters op de markt weegt de dome van DALI minder dan de
helft (0.060 mg/mm2).

OBERON 9: BEHUIZING

De behuizing van de OBERON 9 is gemaakt van dicht geperst MDF plaatmateriaal dat CNC gefreesd is, en bekleed met zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig vinyl. De kast van de OBERON 9 heeft een zeer stijve constructie, met meerdere massieve verstevigingen die de kast van binnenuit sterker maken.
Dit verhoogt de stijfheid en voorkomt resonanties in de behuizing. Om de timing te optimaliseren zijn de luidsprekers voorzien van dempingsmateriaal
dat aan de binnenzijde van de boven- en onderplaat en de zijkanten is aangebracht. Hierdoor ontstaat een meer directe koppeling tussen de woofer en de basreflexpoort. Het hoorbare resultaat is een preciezere bas en een toegenomen ‘attack’ in het middengebied.
De baspoorten zijn op de achterzijde van de OBERON 9 aangebracht, wat de integratie in de ruimte verbetert door de muur als ondersteuning van de laagweergave te gebruiken.

SMC

Het gebruik van SMC in de OPERON 9 geeft een sterke vermindering van de mechanische vervorming die wordt veroorzaakt door hysteresis en wervelstromen. De combinatie van deze verbeteringen in de magneetmotor van de luidspreker resulteert in een lagere derde-orde vervorming. Hierdoor biedt de OBERON 9 langer luistergenot, een relaxter middengebied en een verrassende hoeveelheid detaillering voor zijn prijsklasse. De magneetmotor zelf bestaat uit een grote ferrietmagneet rond een poolstuk dat gemaakt is van een unieke combinatie van ijzer en SMC. Het ferriet-ijzer vormt het onderste deel van de poolcilinder, met daar bovenop een 10 millimeter dikke schijf SMC als kroon op het poolstuk. Deze combinatie minimaliseert de negatieve effecten van het ijzer, door de SMC schijf middenin het werkgebied van de vierlaags spreekspoel te plaatsen. Hierdoor heeft het SMC maximaal effect op de omgeving van de spreekspoel, waardoor een constantere magnetische flux ontstaat.

Kenmerken Oberon 9:

  • Zuil-speakeruitvoering;
  • 400W max vermogen;
  • Dali Oberon serie;
  • Kleur: Dark Walnut (Ook verkrijgbaar in Black Ash);
  • Gewicht: 37.1 kg.

Technische specificaties

Artikelnummer / SKU / EAN

5703120111377

Extra informatie

Speakeruitvoering

Zuil

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie

Speaker kanalen

1.0

Type speaker

3-weg

Versterker vermogen

400W Max

Minimale frequentie

35Hz

Maximale frequentie

26kHz

Impedantie

4Ω

Versterking speaker

Passief

Luidsprekeraansluiting

Banaanstekker, Schroefaansluiting

Afmetingen

1172mm (hoogte) x 260mm (breedte) x 406mm (diepte)

Gewicht

37,1 kg

Kleur

Dark Walnut

EAN code

5703120111377

Merk

Dali

Vloerstaande luidspreker

Dali Oberon 9 | Dark Walnut

1.099,00

per stuk
Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Dali Oberon 9 | Dark Walnut?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door