Geïntegreerde stereo versterker

Luxman L-550AX Mark II

6.799,00

Bestel veilig en snel met iDeal of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

600+ klanten beoordelen ons met een 8.8 op 5-sterrenspecialist

Luxman

L-505AX Mark II
Geïntegreerde stereo versterker
Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

De L-550AXII staat symbool voor de verfijning van zuivere klasse A-versterking, veranderd in een Mark II-model, geoptimaliseerd voor een sonische dichtheid die het gehoor streelt. Het nastreven van een geluid dat de zintuigen beroert en een diepe muzikale indruk achterlaat, is de ultieme taak van de audiolversterker. Met een zuivere klasse A-ontwerp, is de L-550AXII een geavanceerde versie van de L-550AX, die in 2011 volledig werd herzien. Het MK II-model pronkt met verbeterde functionaliteit dankzij de nieuwste technologieën die overeenkomen met het hogere niveau van de L-590AXII, zoals Versie 4.0 van het originele versterkingsfeedbackcircuit ODNF, de nieuwe LECUA1000, computergecontroleerde verzwakker, en een buffercircuit met discrete configuratie als standaard. Deze functies resulteren in een model met een expressievermogen boven zijn klasse, die een zachtaardig en dicht geluid biedt dat alleen door zuivere klasse A-versterking kan worden gecreëerd. De L-550AXII is een geïntegreerde versterker uit het middensegment die volwassenheid bereikt in een aantrekkelijk, functioneel ontwerp voor het grondig genieten van muziek.

De Nieuwe LECUA1000 Computergestuurde Verzwakker

De nieuw ontwikkelde geïntegreerde LECUA1000 computergestuurde verzwakker, vergelijkbaar met die gebruikt in het hogere L-590AXII-model, is gemonteerd in de volumeregelingseenheid. Deze speelt een cruciale rol in de pre-versterkersectie. De renovatie aan het buffercircuit aan de ingangszijde stelt soepele volumeregeling in 88 stappen mogelijk, waardoor de verslechtering van de geluidskwaliteit wordt geminimaliseerd.

ODNF Versie 4.0: Een Innovatief Versterkingsfeedbackcircuit

ODNF, het originele versterkingsfeedbackcircuit van LUXMAN, kenmerkt zich door een snelle primaire slew rate en een ultra-brede bandbreedte, bereikt door alleen de vervormingscomponenten van de uitgangssignalen terug te koppelen. De L-550AXII is uitgerust met de nieuwste ODNF Versie 4.0, waarbij de vervormingskenmerken bij hoge frequenties evenals de S/N-prestatie aanzienlijk zijn verbeterd.

Grootvermogen Voedingsschakeling

Een krachtige voedingsschakeling die een grote capaciteit EI-kern type transformator combineert met een groot condensatorblok (10,000uF x4), is een integraal onderdeel van de L-550AXII. Deze grootvermogen voedingsschakeling versterkt de dynamiek van het apparaat door stabiliteit te verhogen.

Discrete Bufferschakeling

Een discrete bufferschakeling, vergelijkbaar met die gebruikt in de top-end LUXMAN C-900u aparte versterker, is gemonteerd op het uitgangsstadium van de pre-versterkerschakeling. Dit beschermt de zuiverheid van de audiosignalen en versterkt tegelijkertijd de aandrijfkracht voor de vermogensversterker.

Laagimpedantie Transmissie

Grote, laagweerstandige luidsprekerrelais zijn parallel verbonden om de krachtige aandrijfkracht die wordt gegenereerd door de krachtige voedingsschakeling en het grootschalige uitgangscircuit zonder verlies over te brengen. Dit verbetert de dempingsfactor aanzienlijk.

Propriëtaire Technologieën en Op Maat Gemaakte Componenten

De L-550AXII maakt gebruik van LUXMAN’s unieke technologieën en op maat gemaakte onderdelen om de geluidskwaliteit te optimaliseren, zoals OFC-bekabeling voor interne bedrading en een unieke Beeline constructie voor soepele signaaltransmissie.

Een Overvloed aan Gebruiksvriendelijke Functies

Uitgerust met een volwaardige phono-versterker die compatibel is met MM/MC-cartridges, biedt de L-550AXII alle functies die een hoogwaardige geïntegreerde versterker zou moeten bieden, inclusief bas-/treble-toonregeling, L/R-balansaanpassing en een voor-/vermogensscheidingsschakelaar.

De L-550AXII versterkt zijn aantrekkingskracht en functionaliteit door het frontpaneel te verrijken met een nieuw ontworpen, goed zichtbaar meterpaneel en ‘pointer type’ LED-verlichte analoge meters, die de identiteit van het MK II-model uitdrukken.

Technische specificaties

Extra informatie

Merk

Luxman

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Geluidsweergave

2.0 (Stereo)

Vermogen per kanaal

40W, 20W

Impedantie

4 Ohm, 8 Ohm

Ingangen

Draaitafel (Phono), RCA / Tulp (analoog), XLR

Uitgangen

RCA

Afmetingen (b x h x d)

440 x 178 x 454 mm

Gewicht

24,3 kg

Kleur

Zilver

Links en downloads

Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Luxman L-550AX Mark II?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door