MC element

Luxman LMC-5

2.299,00

Bestel veilig en snel met iDeal of BanContact

Waarom kopen bij Bartels?
4.5/5

600+ klanten beoordelen ons met een 8.8 op 5-sterrenspecialist

Luxman

LMC-5
MC element
Advies of meer informatie nodig?

Kom langs in onze showroom in Tilburg

Beschrijving

Ontdek de Luxman LMC-5, een phono-cartridge die staat voor betrouwbare groeflezing en nauwkeurige articulatie van de meest subtiele muzieksignalen op vinyl. Voortbouwend op 40 jaar ervaring in vinylweergave, presenteert LUXMAN met trots deze cartridge, ontworpen om gevoelig te zijn voor alle muzikale informatie die in een plaat is geperst.

Stylus en energieopwekkingssysteem

De LMC-5 is het resultaat van twee jaar ontwikkeling en markeert LUXMAN’s eerste originele cartridge in vier decennia. Het hart van deze cartridge is de combinatie van een aluminium cantilever, bekend om zijn superieure traceringsvermogen, en een SHIBATA-stylus, die een groot aantal informatie vastlegt met minimale hoorbare ruis. De MC-type energieopwekkingseenheid maakt gebruik van een kruislings gemonteerde ijzerkern met symmetrisch gewonden spoelen voor de linker- en rechterkanalen, wat resulteert in een magnetische structuur die externe ruis minimaliseert, terwijl het formaat en gewicht aanzienlijk worden verminderd.

Behuizingstructuur en ontwerp

Luxman heeft uitgebreid geëxperimenteerd met verschillende behuizingen en concludeerde dat een gesloten behuizing de spoel en cantilever kan laten fungeren als een microfoon, waardoor gereflecteerd geluid wordt opgevangen en de klankkleur wordt beïnvloed. Daarom heeft de LMC-5 een minimaal ontwerp dat gewichtsreductie en resonantiemaatregelen voorrang geeft, terwijl de energieopwekkingseenheid stevig wordt ondersteund. De behuizing, met zijn unieke omgekeerde eivormige curve, minimaliseert onnodige reflecties en vibraties, terwijl het machinaal bewerkte aluminium lichaam, geanodiseerd in Luxman’s kenmerkende dieprode kleur en met het laser-geëtste L-mark logo, subtiel Luxman’s identiteit uitdraagt.

Aandacht voor Detail

Elke LMC-5 cartridge wordt zorgvuldig geassembleerd door Japanse vakmensen, de beste in de fabricage van cartridges, en wereldwijd geleverd aan muziekliefhebbers. Dit vastberaden streven naar detail garandeert een cartridge die niet alleen uitblinkt in technische superioriteit maar ook een lust voor het oog is.

De LMC-5, met zijn innovatieve ontwerp en technologie, nodigt vinyl liefhebbers uit in een wereld waar elke noot en elk detail met uitzonderlijke nauwkeurigheid en muzikaliteit wordt onthuld, wat bijdraagt aan een diepgaande en emotioneel rijke luisterervaring.

Technische specificaties

Extra informatie

Merk

Luxman

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Interne impedantie

4.7Ω (1kHz)

Frequentiebereik

10Hz tot 35kHz

Afmetingen (b x h x d)

17,0 x 18,3 x 21,3 mm
M2.6mm x 2

Gewicht

8,5 gram

Kleur

Rood

Links en downloads

Ontdek ons advies op maat
Meer informatie over de
Luxman LMC-5?

Kom langs in onze showroom en bekijk dit product, plus nog vele andere. Vraag advies aan één van onze specialisten en ontdek welk product het beste past bij jou.

Krijg geld voor jouw oude installatie

Oude apparatuur inruilen?

Ontdek de mogelijkheden om jouw oude apparatuur in te ruilen voor een gloednieuwe installatie. Neem contact op over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Krijg advies over de perfecte apparatuur voor jou

Interesse in maatwerk oplossingen?

Een thuisbisocoop, TV-lift of onzichtbaar geluid

Wij nemen graag jouw wensen met je door