Menu

Direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SL-1200MK7 | Zilver

999,00

Prijs per stuk
Kleur: Zilver

Direct aangedreven draaitafelsysteem

Technics SL-1200MK7 | Zilver

999,00

Prijs per stuk
Kleur: Zilver

Direct aangedreven draaitafelsysteem

 

Kernloze Direct Drive Motor met stabiele rotatie

Het direct drive systeem gebruikt een langzaam draaiende motor om de platter direct aan te drijven. Dit systeem heeft verschillende voordelen. Het biedt hoge prestaties, zoals rotatienauwkeurigheid en een krachtig koppel, vereist geen vervanging van onderdelen en blijft gedurende lange tijd zeer betrouwbaar. Anderzijds zou het directe aandrijfsysteem een onregelmatigheid in de rotatie veroorzaken die cogging wordt genoemd. Voor de SL-1210MK7 werd een nieuwe kernloze motor met directe aandrijving ontwikkeld. Deze motor heeft een kernloze stator. Het verwijderen van de kern (ijzeren kern) uit de stator elimineerde de hoofdoorzaak van cogging. Verder werd de magnetische kracht van de rotormagneten verbeterd tot het hoogst mogelijke niveau, en werd de afstand tussen de kernloze stator en de rotormagneten geoptimaliseerd, waardoor een hoog koppel werd bereikt dat gelijk is aan dat van de SL-1210MK5. Met zijn soepele rotatie en krachtige koppel reproduceert deze motor nauwkeurig en getrouw het geluid van de groef op een analoge plaat.

 

Diverse nieuwe functies voor verschillende speelstijlen

Instelling koppel / remsnelheid
De nieuwste digitale motorbesturingstechnologie, verzameld door de ontwikkeling van Blu-ray disc producten, wordt toegepast om de afstelling te verbeteren door het koppel en de remsnelheid afzonderlijk in vier stappen in te stellen.

De pitch control functie
Met de pitch control functie kan de draaisnelheid fijn worden ingesteld binnen ±8% / ±16%. Dit gebeurt via digitale besturing, van positiedetectie van de schuifregelaar tot rotatiebesturing van de motor, waardoor de onnodige DA-conversie wegvalt. Dit verbetert de trackingprestaties aanzienlijk, zodat de pitch nauwkeurig en stabiel kan worden aangepast.

Achteruitspoelfunctie
De reverse play functie, die nieuwe mogelijkheden biedt voor creatieve prestaties, maakt zijn eerste opwachting in de SL-1210 serie. Naast 33-1/3 rpm en 45 rpm wordt een draaisnelheid van 78 rpm ondersteund.

 

Zeer gevoelige toonarm

De toonarm, die al vele jaren de top van de DJ-scene ondersteunt, erft de uiterst betrouwbare, statisch gebalanceerde universele S-vormige toonarm. Door het gebruik van zeer nauwkeurige lagers bereikt hij een hogere initiële bewegingsgevoeligheid dan de SL-1210MK6. Hierdoor wordt de groef op het fonorecord nauwkeurig gevolgd, zodat uitstekende volgprestaties worden verzekerd met minimale stylussprongen, zelfs onder zware speelomstandigheden zoals scratchen.

  Stylusverlichting met een witte LED met hoge helderheid en lange levensduur

De stylusverlichting heeft een nieuwe duwstructuur voor intuïtieve bediening, en maakt gebruik van een witte LED met hoge helderheid en lange levensduur. Het verlichtingsgebied en de intensiteit zijn herzien om de styluspunt beter zichtbaar te maken, zelfs in een donkere omgeving.

 

Voedings- / Phonokabelaansluitingen

De voedings- en phono kabelklemmen maken het mogelijk de kabels los te maken. De phono-aansluitingen zijn verguld om aantasting van de geluidskwaliteit te minimaliseren. Omdat de terminals het losmaken van de kabels mogelijk maken, is het onderhoud van de kabels eenvoudiger.

 

Kast met hoge stijfheid en isolator met hoge demping

Het chassis, een essentieel onderdeel voor het verminderen van externe trillingen, heeft de technologie voor verbetering van de geluidskwaliteit meegekregen die door de ontwikkeling van high-end draaitafels is ontstaan. Het gegoten aluminium chassis is stijf geïntegreerd met een speciaal materiaal bestaande uit ABS gemengd met glasvezel om een tweelaagse constructie te verkrijgen. De combinatie van dit speciale materiaal met hoge stijfheid en een metalen chassis bracht de stijfheid en de trillingsdempende prestaties op een hoger niveau, waardoor een robuuste kast voor een prachtige geluidsweergave ontstaat. De isolator bestaat uit een veer en rubber voor optimale frequentiekarakteristieken. Dit staat niet alleen garant voor een hoge geluidskwaliteit en een uitstekende huilweerstand, maar sluit ook effectief externe trillingen uit onder omstandigheden met een hoog geluidsniveau.

 

 

 

 

 

Specificaties

Extra informatie

Merk

Technics

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Techniek

Direct-drive

Bediening

Handmatig

Draaitafelsnelheden

33 -1/3, 45, 78 tpm

Aanpassingsbereik

Geen

Draaischijf

Aluminium gegoten
Diameter: 332 mm
Gewicht: Ca. 1,8 kg (Inclusief platenspelerblad)

Uitgangen

Phono

Meegeleverde cartridge

Geen

Afmetingen B x H x D

453 x 169 x 353 mm

Gewicht

Ca. 9,6 kg

Kleur

Zilver

In de doos

Platenspeler, platenspelerblad, slipsheet, stofkap, EP opname-adapter, balansgewicht, head shell, PHONO-kabel, PHONO-aardkabel, AC-stroomvoorziening, Handleiding

Adres

Bartels Hifi – Tv – Domotica BV

Showroom & Adviescentrum

Besterdring 87-91
5014 HH Tilburg

Contactgegevens

Tel: 013-5431489
Email: [email protected]
KVK: 72043075

Plan je route