Yamaha breidt NS luidsprekerserie uit

Ontdek de nieuwe serie luidsprekers van de Japanse fabrikant

Ontdek de nieuwe serie luidsprekers van de Japanse fabrikant

Yamaha introduceert de nieuwe NS-800A en NS-600A boekenplankluidsprekers, de nieuwste in de NS-serie. Al deze luidsprekerunits zijn voorzien van de originele Harmonious Diafragma™-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van ZYLON® en sparrenhout, een hout dat wordt gebruikt in pianoklankborden, om een uniforme klankkleur te bereiken over alle frequentiebanden.

Gebruikmakend van een verscheidenheid aan geavanceerde technologieën die zijn geërfd van vlaggenschipmodellen, waaronder de R.S. Chambers en Acoustic Absorber, geeft Yamaha Audio – met zijn concept van True Sound en de kernelementen van Tonal Balance, Dynamics en Sound Image – grondig alle gedachten van de artiest weer om de emoties van de luisteraars op te wekken.

De NS-800A pronkt met een enorm en rijk geluidsveld dat wordt gecreëerd door een ruime kast met grote capaciteit, terwijl de compactere NS-600A een uitstekende geluidslokalisatie biedt. Ze maken een nauwkeurige geluidsveldweergave mogelijk, en samen met het prachtige uiterlijk van de pianolak zorgen ze voor een diepgaande muzikale ervaring die uniek is voor Yamaha en die de luisteraar in het comfort van de woonkamer betovert.

 

Yamaha breidt NS luidsprekerserie uit

 

In de stijl van Yamaha piano’s: authentiek glanzende pianolak

Het elegante uiterlijk van Yamaha’s NS-800A en NS-600A combineert de uiterlijke stijl van de piano met de ontwerpfilosofie van de luidspreker. Yamaha’s kenmerkende glanzende afwerking is toegepast op deze luidsprekers, waarbij hetzelfde proces wordt gebruikt als op onze vleugels, een proces dat is gereserveerd voor een beperkt aantal producten in het assortiment van Yamaha. Deze elegante afwerking presenteert de luidspreker als een stijlvol meubelstuk, dat een bevredigend gevoel geeft, zowel bij het luisteren naar muziek als wanneer dat niet het geval is.

 

Yamaha True Sound

Yamaha is echt uniek in de wereld als audiomerk, met zijn uitgebreide behandeling van alles wat met geluid en muziek te maken heeft – van muziekinstrumenten tot professionele audioapparatuur, vanaf het moment dat een geluid wordt gecreëerd tot het moment dat het wordt gehoord. Dit geluid is van een kwaliteit die alleen Yamaha kan bereiken. True Sound waarmee luisteraars gewoon hun ogen kunnen sluiten, de artiest in hun aanwezigheid kunnen voelen optreden en het diepe gevoel kunnen ervaren echt Dichterbij de Artiest’ te zijn.

 

Perfect Uniforme Toon met Harmonious Diaphragm™

Als beroemde fabrikant van muziekinstrumenten is Yamaha ook gepassioneerd in zijn audiolijn om de geluiden van muziekinstrumenten nauwkeurig weer te geven zoals ze zijn. En om dit te bereiken in de NS-800A en NS-600A hebben we gebruik gemaakt van het ontwerpconcept in onze paradepaardjes van het nastreven van een consistente toonkleur – Toonbalans – over het gehele frequentiespectrum. Voor elk van hun luidsprekers maken de NS-800A en NS-600A gebruik van het nieuw ontwikkelde Harmonious Diafragma™—gemaakt van een mix van ZYLON®, dat een uitstekende geluidssnelheid en optimale interne dissipatie heeft, en sparrenhout, dat eigenlijk gebruikt in het klankbord van Yamaha-vleugels en is essentieel voor het uitstralen van geluid. Dit zorgt voor nauwkeurige, natuurgetrouwe toonexpressie over het gehele audiospectrum, waardoor de harmonieën van het geluid opvallen en de muziek rijker en mooier wordt.

 

S. (Resonance Suppression) Kamers voor Totale Muziekreproductie

Yamaha heeft een verbeterd gevoel voor dynamiek bereikt dat zorgt voor een solide laagfrequente respons, en een enorm geluidsbeeld creëert. Om dit uit te voeren, hebben we de gepatenteerde R.S. (Resonance Suppression) Chambers en monteerde ze op de achterkant van de tweeter, om zelfs de fijnste nuances van muziekinstrumenten en stemmen getrouw weer te geven. Twee speciaal gevormde buizen heffen effectief ongewenste buisresonantie op die achter het membraan wordt gegenereerd, zonder dat conventionele geluidsabsorberende materialen nodig zijn. Dit laat het natuurlijke geluid opleven en behoudt minieme muzikale nuances in de originele bron.

 

Akoestische Absorbers voor Exceptioneel Natuurgetrouwe Muziekweergave

Conventionele luidsprekers gebruiken een grote hoeveelheid geluidsabsorberend materiaal om staande golven in de kast te elimineren. Helaas haalt dit ook veel van de inherente levendigheid in muziek weg. In de NS-800A en NS-600A hebben we onze gepatenteerde Absorber-buis gebruikt om staande golven te elimineren, wat ook minder absorberend materiaal nodig maakt, zodat het oorspronkelijke realisme van muziek wordt gereproduceerd met volledige energie en dynamiek.

 

Muzikaal Controleren van Trillingen voor een Verbeterde Afbeelding

De basis voor het produceren van goed geluid – het bepalen wat de behuizing doet klinken en waar trillingen moeten worden onderdrukt – is vrijwel identiek, of het nu gaat om het maken van muziekinstrumenten of het maken van luidsprekers. Bij het bouwen van de kasten van de NS-800A en NS-600A heeft Yamaha volledig gebruikgemaakt van de modernste luidsprekerontwerptechnologie, waaronder laservibrometers die worden gebruikt bij onderzoek en ontwikkeling van muziekinstrumenten, en geavanceerde FEM-analyse (Finite Element Method). De dwarsbalk van de kast is optimaal versterkt, waardoor een overweldigende ruimtelijkheid in het geluidsbeeld tot uitdrukking kan worden gebracht, waardoor de luisteraar zelfs de sfeer en ambiance van de oorspronkelijke speelruimte kan ervaren.

 

Naadloze sonische prestaties met hoogwaardige onderdelen

De NS-800A maakt gebruik van onderdelen van de hoogste kwaliteit voor het crossover-circuit. De MCap® SUPREME Classic audiocondensator gemaakt door Mundorf uit Duitsland, bekend als het toppunt van condensatoren voor audiogebruik, wordt gebruikt in combinatie met een enorme wooferspoel. Bovendien hebben de luidsprekeraansluitingen een origineel ontwerp, met een ergonomische vorm die comfortabel in de menselijke hand past voor een luxueus gevoel en moeiteloos vastdraaien.

 

Twisted Flare Ports

Yamaha’s originele Twisted Flare-poort is een ontwerpinnovatie die de manier verandert waarop lucht zich naar het einde van de poort verspreidt, door een zachte draai toe te voegen om luchtstroomruis rond de poort te verminderen, een veelvoorkomend probleem bij conventionele basreflexluidsprekers. Het levert een uitzonderlijk nauwkeurige respons met een heldere, strakke basweergave.

 

Optionele luidsprekerstandaard SPS-800A, speciaal ontworpen voor de NS-800A en NS-600A

Ontworpen om exclusief te passen bij de NS-800A en NS-600A, maken deze een optimale luidsprekerplaatsing mogelijk voor absolute sonische zuiverheid. De vloeiende rondingen van de poten, gemaakt van MDF (vezelplaat met gemiddelde dichtheid), ondersteunen de luidsprekers stevig, waardoor het effect van geluidsreflecties wordt geminimaliseerd en minieme trillingen worden geëlimineerd. De basis is een 3-laagse structuur met in totaal 42 mm (1,65″) dikke MDF’s die aan elkaar zijn gelamineerd om een sterke stijfheid te garanderen. Ook inbegrepen zijn spikes die kunnen worden bevestigd, losgemaakt en in hoogte kunnen worden afgesteld, en speciale schroeven om de luidspreker vast te zetten.

 

NS-800A In Vogelvlucht

 • 2-weg boekenplankluidspreker met 16 cm (6-1/2″) woofer
 • Een nieuw ontwikkeld “Harmonious Diafragma” gemaakt van een mix van materialen, waaronder Zylon® en sparrenhout, voor een echte toonbalans
 • Ideale kastconstructie, ontworpen met technologie voor trillingsanalyse die wordt gecultiveerd bij het vervaardigen van muziekinstrumenten
 • Door Yamaha gepatenteerde akoestische demper geoptimaliseerd voor de NS-800A
 • Door Yamaha gepatenteerde R.S. (Resonantieonderdrukking) Kamers voor het onderdrukken van ongewenste resonantie
 • Authentieke pianoafwerking draagt bij aan het luxueuze gevoel
 • Hoogwaardige onderdelen voor crossover-circuits, inclusief audiocondensatoren gemaakt door Mundorf in Duitsland
 • Luidsprekeraansluitingen van massief messing voor een zeer veilige verbinding en een luxe uitstraling

 

NS-600A In Vogelvlucht

 • 2-weg boekenplankluidspreker met 13 cm (5-1/8″) woofer
 • Een nieuw ontwikkeld “Harmonious Diafragma” gemaakt van een mix van materialen, waaronder Zylon® en sparrenhout, voor een echte toonbalans
 • Ideale kastconstructie, ontworpen met technologie voor trillingsanalyse die wordt gecultiveerd bij het vervaardigen van muziekinstrumenten
 • Door Yamaha gepatenteerde akoestische demper geoptimaliseerd voor de NS-600A
 • Door Yamaha gepatenteerde R.S. (Resonantieonderdrukking) Kamers voor het onderdrukken van ongewenste resonantie
 • Authentieke pianoafwerking draagt bij aan het luxueuze gevoel
 • Hoogwaardige onderdelen voor crossover-circuits, inclusief audiocondensatoren gemaakt door Mundorf in Duitsland
 • Luidsprekeraansluitingen van massief messing voor een zeer veilige verbinding en een luxe uitstraling

1.299,00

699,00