PIEGA ✕ Conor McCreedy – Geluid en kunst in een harmonieuze samenwerking

Van een luidspreker een kunstwerk maken, Conor McCreedy heeft het gedaan in samenwerking met PIEGA

Van een luidspreker een kunstwerk maken, Conor McCreedy heeft het gedaan in samenwerking met PIEGA

In het hart van Zürich, naast de prachtige Limmat, bevindt zich de studio van Conor Mccreedy, een hedendaagse kunstenaar wiens creatieve wortels voortkomen uit zijn Zuid-Afrikaanse erfgoed. Mccreedy’s kunst, waarin elementen van chaostheorie worden verweven met een onverwoestbare liefde voor de kleur blauw, biedt een unieke lens waardoor hij zijn interpretatie van de wereld portretteert.

PIEGA:

“Onze reis met Conor Mccreedy heeft geleid tot een spannende en innovatieve samenwerking. We hebben de gestructureerde precisie van onze complexe luidsprekersystemen samengebracht met de dynamische chaos-theorie kunst van Mccreedy. Het resultaat is een adembenemende hybride, een fusie die zowel auditief betoverend als visueel betoverend is.

Conor heeft, met zijn bekwame artistieke visie, een paar van onze Master Line Source 2 Gen2 luidsprekers omgetoverd tot een prachtige sculptuur. Zijn speelse, onvoorspelbare stijl in combinatie met onze technologie heeft geleid tot een verbluffend kunstwerk dat niet alleen het oog boeit, maar ook het oor pleziert. Het resulterende meesterwerk, prachtig om naar te kijken en natuurlijk met een onberispelijke geluidskwaliteit, belichaamt de perfecte samensmelting van kunst en audiotechnologie.”

De luidsprekers zijn uitsluitend in persoon te bezichtigen in de Mccreedy Studio in Zürich, op afspraak. De tentoongestelde luidsprekers zijn te koop voor een prijs van CHF 100.000 per paar – het is ook mogelijk om een gepersonaliseerd meesterwerk te bestellen met aangepaste kunst van Conor Mccreedy.

 

 

MEER DAN SCHILDERIJEN

Het verhaal van Mccreedy gaat verder dan zijn fascinerende kunstwerken: naast zijn carrière als kunstenaar heeft hij ook zijn stempel gedrukt op het gebied van filantropie – met een brandende passie voor dierenbehoud heeft hij zijn eigen liefdadigheidsinstelling opgericht, gewijd aan de bescherming van leeuwen, een symbool van zijn Zuid-Afrikaanse wortels die hij ook vaak in zijn kunstwerken laat zien.

Zijn beroemde zelfontwikkelde kleur “Mccreedyblauw” komt volledig tot leven wanneer het wordt gecombineerd met een van onze witte MLS 2 Gen2 luidsprekers. De door hem ontwikkelde kleur bestaat uit een combinatie van 5 verschillende blauwe pigmenten. Hoewel de kleur er al fantastisch uitziet op foto’s, heeft het in het echt een zeer fascinerende nuance – we raden je ten zeerste aan om het zelf te ervaren als je de kans hebt. Onze reis met Conor eindigt hier echter niet – vanaf 12 juni 2023 zal Conor zijn nieuwe kunstcollectie “Alter Ego Wildlife” tentoonstellen in een solotentoonstelling op de Art Basel, waar hij zijn visuele kunst zal onderstrepen met een betoverend klanklandschap met behulp van PIEGA-luidsprekers in de NetJets Collectors Lounge. De tentoongestelde MLS 2 Gen2 luidsprekers die Conor heeft omgetoverd tot het verbazingwekkende kunstwerk dat in deze blogpost wordt getoond, zullen daar ook te zien zijn.

“Er is een sterke verbinding tussen muziek en kunst – ik denk dat muziek de universele taal is”, was een van de vele diepgaande uitspraken die Conor met ons deelde tijdens onze fascinerende samenwerking – waar we het volledig mee eens zijn. Zorg ervoor dat je de volledige video op YouTube bekijkt en een dieper inzicht krijgt in de creatie van dit fantastische kunstwerk.

 

 

34.500,00