Nieuw in ons assortiment: Luxman

High-end versterkers, platenspelers, CD-spelers en meer

High-end versterkers, platenspelers, CD-spelers en meer

Luxman heeft zich sinds zijn oprichting in 1925 ontwikkeld tot een vooraanstaand merk in de high-end audio-industrie, bekend om zijn toewijding aan superieure geluidskwaliteit en technologische innovatie. Oorspronkelijk begonnen als een radioafdeling binnen Kinsuido, een lijstenmakerij, speelde Luxman een pioniersrol in de Japanse audiowereld door de eerste radiogids van het land te publiceren, die uiteindelijk in veertien edities verscheen en een belangrijke invloed had op audio-ingenieurs en liefhebbers.

In de loop der jaren introduceerde Luxman talrijke innovatieve producten. In de jaren ’50 en ’60, toen de audio-industrie de overstap maakte van vacuümbuizen naar transistors, bleef Luxman de warme en muzikale kwaliteit van buizenversterkers erkennen en ontwikkelde deze verder. Dit resulteerde in enkele van hun meest iconische buizenversterkers, zoals de SQ-5A en MQ-36​​. Luxman bleef innoveren met de ontwikkeling van de eerste Japanse phono-equalizer versterker met germaniumtransistors en de introductie van hun eigen unieke toonregelcircuit dat nog steeds te vinden is in hedendaagse modellen​.

In de jaren ’70 en ’80 verwierf Luxman internationale erkenning, met producten die een combinatie boden van krachtige solid-state elektronica en de warmte van vacuümbuisgeluid, vaak verpakt in minimalistische en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen​​. Tijdens deze periode lanceerde Luxman ook hun ‘Laboratory Reference Series’, die innovatieve audiotechnologieën introduceerde, zoals ‘s werelds eerste DC-geconfigureerde versterker en een gesynthetiseerde tuner​ .

Luxman’s toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft tot op de dag van vandaag, met een productlijn die high-end versterkers, digitale spelers, en analoge draaitafels omvat, gericht op het leveren van de ultieme geluidservaring aan audiofielen wereldwijd​ . Luxman blijft toonaangevend met zowel klassieke ontwerpen als geavanceerde audio-innovaties, waarbij ze de rijke erfenis van het merk voortzetten en tegelijkertijd nieuwe technologieën en designbenaderingen verkennen​​.

Luxman blijft een breed scala aan high-end audioproducten produceren die zich richten op zowel de traditionele liefhebber van buizenversterkers als de moderne audiofiel die de nieuwste technologie zoekt. Hun huidige productaanbod omvat geïntegreerde versterkers, voorversterkers, eindversterkers, digitale (CD-)spelers, analoge draaitafels, en zelfs USB D/A-converters. Deze producten tonen Luxman’s toewijding aan zowel innovatie als traditie in de audio-industrie, gericht op het leveren van de ultieme luisterervaring door middel van zorgvuldig ontworpen en vervaardigde apparatuur.